Poveži se putem

Žepče

Novi problemi za žepačke malinare – Obustavljen otkup maline u hladnjači Natural Food u Željeznom Polju

Objavljeno

-

Nakon informacije u medijima u kojoj je Udruženje otkupljivača i izvoznika jagodičastog voća FBiH saopćilo da se finalna cijena otkupa maline u 2017. gdini može očekivati do 1,50 KM po kilogramu na plantaži proizvođača, bez paušalne naknade i poticaja od države, te najave protesta ispred hladnjača u Srednjobosanskom kantonu, nastali su novi problemi za žepačke malinare.

Kako nam je potvrđeno iz Udruženja poljoprivrednika “Proizvođači maline-koopoeranti” Željezno Polje danas neće biti otkupa maline u hladnjači u Željeznom Polju.

Iz ovog udruženja su pozvali malinare sa područja naše općine da danas obustave berbu maline iz raloga nedostatka prostora za skladištenje. Naime, ukoliko dođe do protesta malinara, postoji velika vjerovatnoća da malina neće moći biti prebačena u Vitez, te da se hladnjača u Željeznom Polju neće moći rasteretiti, a kapaciteti su već popunjeni.

Više informacija i potpuniju vijest o novonastalim problemima imat ćemo nakon sastanka rukovodstva Udruženja poljoprivrednika “Proizvođači maline-koopoeranti” Željezno Polje koji je zakazan danas u poslijepodnevnim satima.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal