Poveži se putem

Žepče

Novoizabranom načelniku Žepča prvi čestitao pobjedu najozbiljniji protukandidat, Kenan Kahriman

Objavljeno

-

Mato Zovko će i naredne četiri godine biti na čelu i voditi općinu Žepče. U utrci za načelničku poziciju ponovo je pobijedio svoje protukandidate, prema do sada obrađenim podacima, sa 53,92% osvojenih glasova.

Njegov najozbiljniji protukandidat Kenan Kahriman, kandidat za načelnika ispred SDA/SBB-a, osvojio je 28,08 % glasova.I prije objave službenih rezultata, Kenan Kahriman čestitao je svom protukandidatu Mati Zovki pobjedu na lokalnim izborima sa kojim je jutros popio prvu jutarnju kafu, te ovim činom pokazao da je u Žepču pobijedila demokratija.

-“Razlog mog dolaska u ured Općinskog načelnika jeste, prije svega taj, što želim načelniku zaželiti uspješan rad. Da nam još bolje vodi Općinu u naredne četiri godine, da bude živ i zdrav sa svojom porodicom. Želim da ovo postane praksa i ubuduće. Da i ostali protukandidati koji sudjeluju na izborima dođu ponedjeljkom nakon izbora da čestitaju općinskom načelniku i prihvate volju građana, te na ovaj način kažu da je izabrani načelnik legitimni predstavnik ove zajednice koji će u naredne četiri godine, nadam se, uspješno obnašati ovu dužnost. Znam da će ovo neki protumačiti na neki drugi način. Ja želim samo da demokratija zavlada u Žepču i da pokažemo da se slažemo. Mi možemo imati različita mišljenja u političkim pogledima, ali ipak, da se složimo s voljom svih građana i da izabranom načelniku zaželimo sretan i uspješan rad”, istakao je Kenan Kahriman.

-“Evo došao je i ovaj ponedjeljak poslije lokalnih izbora još uvijek prebirem utiske. Jasno i glasno zahvaljujem svim svojim glasačima, svim  Žepčankama i Žepčacima koji su mi dali potpru. I opet ponavljam, moji glasači, Žepčanke i Žepčaci, su moja snaga i obveza da i u budućnosti nastavm raditi istim i jačim tempom kao što sam i do sada radio. Svim onim koji su na demokratski način vodili predizbornu kampanju, ja im čestitam na demokraciji koju su provodili. Konkretno svom pritukandidatu Kenanu Kahrimanu čestitam od srca na jednom demokratskom načinu vođenja kampanje. Svima koji su kapanju zasnivali na blaćenu, ogovaranju i uvredama protukandidata, nisu vrijedni ni da im se ime spomene. Još jednom želim zahvaliti svim svojim Žepčankama i Žepčacima na ukazanom povjerenju i potpori”, istakao je načelnik Mato Zovko.

Iz ovoga možemo zaključiti da je na ovim lokalnim izborima u Žepču pobijedila demokratija, te da će Mato Zovko sa punim legitimitetom naredne četiri godine upravljati Žepčem.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal