Poveži se putem

Žepče

Održan 2. Ramazanski turnir u stonom tenisu

Objavljeno

-

U okviru ramazanskih aktivnosti koje već drugu godinu za redom realizuje Omladinski krug, udruženje koje radi i djeluje pri Medžlisu islamske zajednice Žepče, organizovan je 2. Ramazanski turnir u stonom tenisu.

Turnir se igrao od 18.7.2013.god. do 22.7.2013.god., a uzelo je učešće 28 igrača, podjeljeno u 4 grupe sa po 7 igrača. Čast da otvori turnir imao je Irdin ef.Tutnjic , drugi imam i mujezin Ferhat-pasine džamije, ujedno i koordinator za omladinu na podruciju MIZ Žepče. U naredni krug su se plasirala prvoplasirana tri iz svake grupe, tako da je u drugom krugu ostalo 12 učesnika. Drugi, treći i finalni krug ovog turnira se igrao u knock out sistemu, tako da su partije u drugom dijelu turnira bile jako zanimljive i neizvjesne.

Pobjednik 2. Po redu ramazanskog turnira u stonom tenisu je Muhamed Mehmedović, drugo mjesto je osvojio Mirza Odić, a trećeplasirani je bio Kenan Kahriman.

Advertisement

Organizator turnira je pobjednike turnira nagradio novčanim nagradama u iznosu od 50, 30, 20 KM te poklon-knjigama i diplomama, a ono što svakako treba napomenuti je to da je nagrada za najmlađeg učesnika turnira otišla Erminu Smajloviću, 10 KM, poklon – knjiga i diploma.

Omladinski krug se svim učesnicima najiskrenije zahvaljuje, pobjednicima iskrene čestitke, a svima ostalima molba da se priključe radu i aktivnostima Omladinskog kruga.

Sljedeća aktivnost je kviz općeg znanja u „Misbah“ centru ( Begov Han ) 25.7.2013.god. iza teravih – namaza.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal