Poveži se putem

Žepče

Održan prijem učenika generacije osnovnih i srednjih škola

Objavljeno

-

U utorak, 18. juna 2024. godine, općinski načelnik Mato Zovko je upriličio prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola s područja općine Žepče čiji je osnivač Općina Žepče.

Općinski načelnik je čestitao učenicima na postignutom uspjehu. „Draga djeco, sve što čovjek nauči nit voda odnese nit vatra spali“ poručio je Načelnik, te im poželio mnogo uspjeha pri upisu u željene srednje škole i fakultete:  „Vjerujem da priznanje učenika generacije garantira temeljito predznanje i podlogu za daljnji profesionalni i osobni razvoj. Vi ste ponos naše lokalne zajednice. Žepče je općina koja ima izuzetno dobro opremljene školske kapacitete i neprestano ulaže u školsku infrastrukturu, obnavljajući i gradeći školske zgrade, sportske dvorane i sve drugo. Nova zgrada osnovne škole je pri kraju i nova školska godina će započeti u novoj zgradi opremljenoj prema svim europskim standardima i na to svi trebamo biti osobito ponosni, jer ćemo i budućim generacijama pružiti sve potrebne uvjete da razvijaju svoja znanja i vještine.

Pomoćnik općinskog načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti Ilija Barešić je učenicima također čestitao na uspjehu i poručio kako je organizacija odgoja i obrazovanja u Općini Žepče na zavidnoj razini, zbog toga što Općina Žepče uspješno provodi mjerodavnost obrazovanja punih 15 godina. „Od vremena kad na Općini Žepče nije bila niti jedna srednja škola, došli smo do toga da Općina Žepče provodi nadležnost nad vlastitim školstvom gdje se prakticira veliki broj atraktivnih školskih zvanja i zanimanja u srednjim školama“ naveo je Barešić. Također je napomenuo da svi učenici generacije koji završavaju srednjoškolsko obrazovanje u Općini Žepče ostvaruju pravo na stipendiranje iz općinskog Proračuna.

Stručna suradnici Dijana Martinović i Alem Delić su također čestitali učenicima na njihovom uspjehu, te poručili kako općinska administracija mladim osobama uvijek stoji na raspolaganju i čini sve kako bi se obrazovni proces odvijao bez poteškoća i kako bi se iznašao način da se nastava prakticira što kvalitetnije, s ciljem poboljšavanja uvjeta za sve učenike.

Učenici generacije srednjih škola, školske 2023/24. godine su: Ilma Purak (SMŠ “Žepče“ Žepče Medicinski tehničar), Petar Perković (SMŠ “Žepče“ Žepče Tehničar cestovnog prometa), Lea Alić (KŠC „Don Bosco“ Žepče TOŠ, Tehničar za mehatroniku), Agata Perković (KŠC „Don Bosco“ Žepče Opća gimnazija,) i Petra Antunović (Glazbena škola „Katarina Kosača Kotromanić“ Žepče Glazbenik pjevač)

Učenici generacije osnovnih škola, školske 2023/24. godine su: Elizabeta Mrkonjić (Glazbena škola „Katarina Kosača Kotromanić“ Žepče), Medina Memčić (OŠ “Begov Han“ Begov Han), Toma Vrbić OŠ „Žepče“ Žepče), Ilma Cikotić (OŠ „Žepče“ Žepče), Nikol Dragičević (OŠ „Fra Grga Martić“ Ozimica) i Hamida Husičić (OŠ“ Abdulvehab Ilhamija“ Željezno Polje).

Advertisement

Učenicima generacije osnovnih i srednjih škola ovom prilikom su uručene i prigodne novčane nagrade.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal