Poveži se putem

Žepče

Održan sastanak članova Općinskog stožera CZ Žepče

Objavljeno

-

||||

Danas, 19.03.2021. godine, održan je sastanak Općinskog stožera civilne zaštite Žepče u užem sastavu. Sastanku su prisustvovali općinski načelnik Mato Zovko, ravnateljica Doma zdravlja Žepče dr. Ana Zlovečera Jukić, stručna suradnica za CZ Općine Žepče Blaženka Mamić i načelnik PU Žepče Vinko Grlić.

Prema posljednjoj Naredbi Federalnog ministarstva zdravstva naređuje se obavezno nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa za zaštitu respiratornog sustava u zatvorenom prostoru uz poštivanje distance od minimalno dva metra kao i u otvorenom prostoru. Dozvoljeno je okupljanje do 30 osoba u zatvorenom prostoru i 30 osoba na otvorenom prostoru.

Dr. Zlovečera Jukić je informirala Stožer o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji na području Općine Žepče. Od početka pandemije do sada je ukupno 504 COVID-19 potvrđenih osoba, a od toga je trenutno 37 aktivnih slučajeva. Od početka pandemije su ukupno 43 smrtna slučaja povezana s Covidom, s tim da je posljednja 2 i pol mjeseca 12 preminulih osoba, a u protekloj godini je preminula 31 osoba. Trenutno se u izolaciji nalazi 108 osoba. Kapaciteti u Kantonalnoj bolnici Zenica su popunjeni, što dodatno predstavlja rizik za oboljele u smislu kvaliteta pružanja potrebnih usluga u slučaju težih kliničkih slika.

Na sastanku je dogovoreno da će biti upućeno upozorenje privrednim subjektima da poštuju sve donesene mjere i naredbe, te da organiziraju rad prema istim. Postupajući po donesenim mjerama, obavještava se stanovništvo i privredni subjekti da će tijekom vikenda i u narednom periodu biti pojačani inspekcijski i policijski nadzor nad provođenjem mjera.

S obzirom na naglo povećanje broja oboljelih, porast broja umrlih i sve težu kliničku sliku oboljelih, molimo sve sugrađane da shvate ozbiljnost situacije. Ovom prilikom apeliramo da se strogo pridržavaju naredbi nadležnih tijela donesenih u cilju zaštite stanovništva, posebno u pogledu obaveze nošenja zaštitnih maski u zatvorenom i na otvorenom prostoru, te poštivanja ograničenja broja osoba na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Budimo odgovorni, čuvajmo sebe i svoje bližnje!

Advertisement

(Općina Žepče)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal