Poveži se putem

Maglaj

Održane 5. Tradicionalne sportske igre u Galovcu

Objavljeno

-

U edjeljau 19. 06. 2022. godine na Sportsko-rekreacijskom centru „Oaza mira“ Galovac, održane su  V Tradicionalne sportske igre. U prelijepom prirodnom ambijentu natjecali su se odrasli ali i djeca.
U kategoriji odraslih, kamen je najdalje bacio Dominik Kožulović, drugo mjesto je zauzeo Gabrijel Ivešić, a treći je bio Emanuel  Marjanović. 

U potezanju užeta najjači su bili Leo Pervan i Matej Sinanović, koji su u finalnom potezanju i u vrlo dramatičnoj borbi pobijedili mlađe momke Dinka Maglicu i Dragana Lovrića.

Pobjednik u potezanju klipa je bio vrlo spretni i disciplinirani taktičar, Antonio Malbašić  iz Lovnice kod Žepča.


U kategoriji djece do 10 godina natjecanja su prošla vrlo  burno. Desetogodišnja Iva Lončar-čudo od djeteta, iz Matine (Žepče) je zasigurno  najuspješnija natjecateljica u gotovo svim disciplinama. Najbrža je bila u disciplini trčanje u vreći, drugo mjesto je zauzeo Franko Antolović, a treći je bio  Ivano Zlatić.

I kod potezanja klipa vodile su se žestoke borbe između dvadesetak dječaka i djevojčica. Na kraju, najviše spretnosti pokazala je Iva Lončar pobijedivši i u ovoj disciplini.


U potezanju užeta, a u cilju promoviranja spolne ravnopravnosti i kod djece, u ekipi su morali biti dječak i djevojčica. Treći su bili Ana Duspara i Leonardo Kožulović, drugoplasirani su završili Iva Lončar i Mihael Perković, a prvi su bili Nikol Duspara i Ivano Zlatić.

Advertisement


Uz gore spomenute discipline, natjecanja su bila i u malom nogometu i boćanju. Od prijavljenih 12 malonogometnih ekipa, treće mjesto je zauzela ekipa „Juniori“ iz Novog Šehera, drugi su bili „Koka-Čobe“ iz Čoba, a prvo mjesto je osvojila ekipa „Neno-Export“ Žepče.


Na boćalištu nikada nije bilo neizvjesnije. Od prijavljenih 10 ekipa, treće mjesto je zauzela ekipa „NATO-tim“ (Ivo Ivešić i Mario Kajić), drugo mjesto je pripalo ekipi „T-Transport“ Žepče (Tado Grlić i Dragoslav Lovrić), a prvo mjesto je zauzela domća ekipa „Galovac“ (Marijan Kajić i Marinko Kelavić).


Zahvaljujući sponzorima za sve pobjednike su osigurani pehari i medalje.
Nakon službenog dijela natjecanja,  za sve natjecatelje ali i sve posjetitelje V Tradicionalnih sportskih igara u Galovcu poslužen je besplatan kuhani grah. 

Na kraju, organizatori, ali i više stotina posjetitelja,  bili su prezadovoljni cijelom organizacijom, jer ovo je, uistinu, bio prekrasan dan za pamćenje.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal