Poveži se putem

Žepče

Okoncana blokada zepacke petlje

Objavljeno

-

Radnici Industrijskog preduzeca «Krivaja» iz Zavidovica danas su oko 12.00 sati deblokirali magistralni put M-17 na ulazu u Zepce, koji su blokirali u 08.20 sati. Do prekida blokade saobracaja doslo je zbog, kako je izjavio Vehbija Alicic, predsjednik Sindikata ovog preduzeca, «slabog efekta blokade».

Zbog alternativnog puta kroz Zepce, saobracaj se odvijao skoro normalno. Strajkacki odbor ocijenio je da su efekti naseg okupljanja slabi i donijeli smo odluku da u srijedu u 09.00 sati izvrsimo potpunu blokadu puta M-17 i u to u mjestu Zelece, na izlazu iz Zepca prema Zenici. Blokada ce trajati do 14.00 sati i unaprijed se izvinjavamo ucesnicima u saobracaju koji nisu krivi za probleme s kojim se susrecu nasi radnici i njihove porodice», izjavio je Alicic.

Radnici “Krivaje” traze od Vlade Federacije BiH da ispuni njihove zahtjeve, isplatu zaostalih placa, redovno snabdijevanje sirovinama i preispitivanje odgovornosti rukovodstva zavidovickog kolektiva. Za sutra su najavili potpunu blokadu svih saobracajnica na podrucju Zenicko-dobojskog kantona.

Sarajevo, 30.01.2007. – Pokret Dosta izrazio je podrsku radnicima preduzeca “Krivaja” da istraju u nastojanjima kako bi ostvarili svoja prava. U njihovom saopstenju stoji da ovim gestom zele izvrsiti pritisak na politicare, a radnicima “Krivaje” porucuju da nastave sa blokadom saobracajnice i da ne dopuste da ponovo budu prevareni.

Nastavi čitati
Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal