Poveži se putem

Žepče

Omladina Golubinje i Rakovice: Samoorganizacijom do izgradnje sportskog poligona

Objavljeno

-

U utorak, 8.8.2017. godine u 19,00 sati na platou ispred područne škole u mjestu Golubinja, samoinicijativno se okupila omladina Golubinje i Rakovice, te zajedno sa predsjednicima ovih mjesnih zajednica,  Ernadom Husejnagićem i Josipom Kosićem, kao i mladim vijećnikom u OV Žepče Elvisom Botićem, ukazala na problem nedostatka sportskog igrališta – poligona u ovim mjesnim zajednicama. 

Mladi su istakli da su ovo vjerovatno jedine dvije mjesne zajednice koje nemaju  prostor za igru, sport i zabavu, a da stvar bude gora, to je ujedno i prostor ispred škole, pa tako ni učenici ove škole nemaju mjesto adekvatnu  za realizaciju nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja.  

Ovim okupljanjem mladi su zvanično pokrenuli inicijativu sa kojom će u narednom periodu ići ka institucijama vlasti u našoj općini i privrednicima kojih je uistinu veliki broj u ovom dijelu općine, a koji su već najavili da će podržati ovaj projekat.

Prije toga, mladi će u samoorganizaciji provesti peticiju kroz ove dvije mjesne zajednice i na taj način zatražiti podršku od svojih komšija. Već nakon prvog dana provođenja peticije skupili su skoro 200 potpisa, što znači da skoro svi mještani stoje iza omladine i njihovih potreba.

„Mi ne želimo više pusta obećanja. Ne zanima nas ko je trebao i zašto nije uradio naš poligon, nas zanima kako ćemo ga sad uraditi. Pozivamo sve one koji na bilo koji način mogu da pomognu realizaciji ovog projekta, da se maksimalno uključe i daju svoj doprinos“, zaključak je svih prisutnih nakon održanog sastanka.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal