Poveži se putem

Žepče

Općinski načelnik potpisao Ugovor o sufinansiranju projekta rekonstrukcije putne, vodovodne i kanalizacione infrastrukture općine Žepče

Objavljeno

-

Danas, u petak 11. oktobra 2013. godine s početkom u 12,00 sati Općinski načelnik Mato Zovko je u svom uredu primio predstavnike Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica kako bi potpisali Ugovor o sufinansiranju projekta rekonstrukcije putne, vodovodne i kanalizacione infrastrukture općine Žepče.

U svrhu realizacije projekta rekonstrukcije putne, vodovodne i kanalizacione infrastrukture općine Žepče, učesnik u projektu, Federalno ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica učestvuje sa sredstvima u ukupnom iznosu od 100.000 KM i to za rekonstrukciju puta u MZ Preko, asfaltiranje puta MZ Žepče (Ulica Stara cesta), asfaltiranje puta MZ Donja Ozimica, rekonstrukcija kanalizacije MZ Zenički put, rekonstrukcija vodovoda MZ Želeća i rekonstrukcija puta MZ Ljeskovica.

Općina Žepče kao nositelj projekta obavezuje se da će osigurati nedostajuća sredstva za realizaciju predmetnog projekta, osigurati stručni nadzor nad izvođenjem radova koji su predmet ovog Ugovora, zatim rješavati imovinsko-pravna pitanja, pribaviti sve potrebne saglasnosti za realizaciju projekta (urbanističke, građevinske i upotrebne dozvole), te vršiti implementaciju projekta. U ovom projektu Općina Žepče učestvuje sa 25 do 30%.

„Općina Žepče ima odličnu saradnju s Federalnim ministarstvom, u smislu komunikacije, izvedbenih projekata, narativnih izvještaja koji podrazumijevaju monitoring poslije urađenih poslova. Drago mi je što je načelnik predložio projekt koji obuhvaća povratnike i izbjegla lica s područja općine Žepče, u Ljeskovici gdje su povratnici Srbi, u Preku gdje su Bošnjaci i u Gornjoj i Donjoj Ozimici gdje ima povratnika Hrvata. To je lijep i kvalitetan koncept da se ljudima pomogne da žive bolje“- krekao je za Radio Žepča Nurđehan Šahinović, savjetnik u Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su i Suad Hadžialić, pomoćnik ministra za finansije i Zdravko Beljo, pomoćnik ministra za humanitarnu pomoć.

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal