Poveži se putem

Žepče

Općinski načelnik uručio nagrade učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate na sportskim natjecanjima u ekipnim sportovima

Objavljeno

-

U ponedjeljak, 3. 7. 2023. godine u sali Općinskog vijeća, općinski načelnik Mato Zovko je uručio novčane nagrade učenicima koji su osvojili medalje na sportskim natjecanjima županijske i federalne razine u kategoriji “Školski sport-ekipno”.

Sastanku su prisustvovali pomoćnik općinskog načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti Ilija Barešić, te profesori, ravnatelji i pomoćnici u nastavno obrazovnom procesu.

Učenici iz osnovnih i srednjih škola čiji je osnivač Općina Žepče natjecali su se u disciplinama iz košarke, odbojke, nogometa i rukometa, te su u svim disciplinama osvojili medalje.

Na početku prijema prisutnima se obratio Ilija Barešić koji je pozdravio sve nazočne i iskazao svoju zahvalnost prvenstveno profesorima tjelesne i zdravstvene kulture, članovima Udruge pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture Žepče i stručnom osoblju koje je učenike pripremalo za natjecanja, ali i svim učenicima koji su sudjelovali na natjecanjima. Barešić je istaknuo da Općina Žepče kontinuirano podržava razvoj kulture i sporta u našoj općini što dokazuje i peta godina za redom, otkako su ovakvi prijemi postali praksa. Posvećenost obrzovnog procesa sportu dse vidi i kroz to što su ova natjecanja uvrštena u školski kalendar. Također je naveo kako je ponosan što je Općina Žepče ove godine bila domaćin federalnog i kantonalnog natjecanja u odbojci.

Predsjednik Udruge pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture Ivan Tadić je također čestitao kapitenima i predstavnicima ekipa i izrazio zahvalnost općinskom načelniku Mati Zovki na dosadašnjoj financijskoj i organizacijskoj potpori, te izrazio kako vjeruje da će se suradnja i potpora nastaviti i u budućnosti.

Općinski načelnik je također pozdravio sve prisutne, te se prvenstveno zahvalio nastavnom osoblju i Udruzi pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture Žepče, ali i učenicima koji su osvojili medalje na sportskim natjecanjima županijske i federalne razine. „Uvijek sam sretan kad jedni druge pratimo i jedni drugima pomažemo . Kao čovjek koji je sportaš u duši, ja vam iskreno čestitam“, poručio je Općinski načelnik, te učenicima uputio molbu da potaknu što veći broj svojih prijatelja na aktivno bavljenje sportom, te da u mladosti izgrađuju naviku svakodnevnog prakticiranja sporta.

Advertisement

Rezultati sa županijskih natjecanja

Nogomet:

1.mjesto OŠ „Žepče“ Žepče – djevojčice

1.mjesto KŠC ”Don Bosco” Žepče – djevojke

Odbojka:

2.mjesto OŠ ”Žepče” Žepče- dječaci

2.mjesto SMŠ ”Žepče” – djevojke

Advertisement

Rukomet:

2. mjesto OŠ ”Žepče” Žepče- dječaci

1.mjesto KŠC ”Don Bosco” Žepče -muškarci

Košarka:

3.mjesto OŠ ”Žepče” Žepče- djevojčice

3.mjesto SMŠ ”Žepče” – muškarci

Rezultati sa Federalnog natjecanja

Advertisement

Odbojka:

3.mjesto OŠ“Žepče“ Žepče – djevojčice

Košarka:

1.mjesto OŠ ”Žepče” Žepče – dječaci

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal