Poveži se putem

Žepče

Policija istražuje napad nastavnika na učenika osnovne škole Žepču

Objavljeno

-

Policija i nadležne institucije ispituju prijavu majke da je nastavnik osnovne škole u Žepču prilikom povratka s eskurzije u Doboju fizički napao učenika škole.

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić za Klix.ba je kazao da je 24. maja u 21:30 sati PS Žepče zaprimilo prijavu od A. V. jednog roditelja dječaka Osnovne škole Žepče da je prilikom povratka s ekskurzije u Doboju, gdje su imali pauzu, nastavnik pred drugim učenicima fizički napao dječaka koji pohađa šesti razred.

Sve je prijavljeno u PS Žepče, a obaviješteno je i Kantonalno tužilaštvo. S obzirom da se događaj desio u Doboju, majka će biti upućena u PS Doboj kako bi bile nastavljene zakonom propisane mjere i radnje.

Direktor OŠ Žepče za Klix.ba je kazao da je majka dječaka jutros došla u školu kako bi prijavila da je nastavnik gurnuo i udario dječaka.

“Mi ćemo uraditi sve što je po proceduri, obaviti razgovor i s nastavnikom i svima koji su svjedočili tome kako bismo utvrdili sve detalje događaja”, kazao nam je direktor škole.

Više informacija bti će poznato naknadno.

Advertisement

E.M./Klix.ba

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal