Poveži se putem

Žepče

Poražavajući podaci: U prvom polugodištu broj umrlih penzionera dostigao prošlogodišnji

Objavljeno

-

||||

Prema podacima Udruženja umirovljenika/penzionera općine Žepče, za prvih 6 mjeseci ove godine broj umrlih članova ovog udruženja premašio je prošlogodišnji cjelogodišnji broj. U prošloj godini ukupno je preminulo 103 članova, dok je u periodu od 1.1. do 1.7. ove godine, na polugodišnjem nivou broj umrlih 102.

Poražavajuće je to da je samo u 39 slučajeva penziju nasljeđuje član porodice, dok se 63 penzije u potpunosti gase.

U ovom polugodištu Udruženju je pristupilo samo 15 novih članova.

-“Posjetili smo 180 obitelji članova našeg udruženja te im pomogli sa poklon-paketima, ili smo učestvovali u kupovini lijekova.” – rekao je u razgovoru za naš portal predjednik Udruženja penzionera, Vlado Marković.

Marković je naglasio i to da je za pomoć obiteljima za ukop umrlih članova potrošeno više sredstava od ukupnog iznosa prikupljenog od članarine, a razliku su pokrili od akumuliranog viška iz prošle godine, kao i iz donacija privrenika naše regije i prijatelja iz Hercegovine.

Advertisement

-“Iz donacija smo prikupili oko 6.000 KM što je ravno jednomjesečnoj članarini. Ohrabruje činjenica da je smrtnost u blagom padu, mjere se ublažavaju, te smo u mogućnosti organizirati nove izlete za naše članove, za koje iz pomenutih donacija Udruženje participira dio troškova.” – naglasio je Marković.

Od ostalih aktivnosti možemo naglasiti da će do kraja godine Udruženje umirovljenika/penzionera općine Žepče provesti Izbore za mandatni period 2022.-2026. godina.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal