Poveži se putem

Žepče

Upriličen prijem učenika generacije osnovnih i srednjih škola

Objavljeno

-

||||

29. juna 2021. godine, općinski načelnik Mato Zovko upriličio je tradicionalni prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola na području općine Žepče za školsku 2020/2021. godinu. Sastanku su prisustvovale stručne saradnice u Općini Žepče Jasmina Hodžić i Dijana Martinović.

Općinski načelnik je učenicima čestitao na uspjehu, ostvarenim rezultatima toekom školovanja i uzornom vladanju. Svima je zaželio uspješan nastavak školovanja, a maturantima srednjih škola uspjeh pri upisu željenih fakulteta. Poručio im je da nikada ne zapostave učenje, obrazovanje i usavršavanje na osobnom planu. Također ih je podsjetio da nikad ne zaboravljaju mjesto odakle potiču.

Jučerašnji prijem učenika generacije je dvanaesti po redu i postao je tradicionalan, budući da se redovno održava od 2009. godine, kada je prenesena nadležnost osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja sa kantonalnog na općinski nivo.

Učenici generacije za školsku 2020./2021. godinu iz osnovnih škola su Anđela Filipović, Nikola Damjan Pervan , Bakir Efendić, Nejra Memčić, Marko Antunović i Ehlimana Omerović.

Učenici generacije srednjih škola su Matea Radić, Ivan Grlić, Gabriela Vrbić, Marina Matić, Halida Omerašević i Stjepan Vranjković.

Advertisement

U skladu sa Odlukom Općinskog vijeća Žepče, učenicima generacije srednjih škola nakon upisa na fakultete, slijedi potpisivanje Ugovora o dodjeli općinskih studentskih stipendija.

Sastanku su prisustvovali svi proglašeni učenici generacije kojima su ovom prilikom uručene i prigodne novčane nagrade.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal