Poveži se putem

Žepče

Porodica još traži dječaka: Ne idemo kući dok ga ne nađemo, nadamo se da je živ!

Objavljeno

-

Porodica i mještani Begovog Hana, danas od 12 sati, neumorno tragaju za šestogodišnjim dječakom Ibrahimom Mešeljevićem koji je, vozeći biciklo, izgubio ravnotežu te je, u pokušaju da spasi bicikl, upao u nabujali potok Mračaj.

Plač porodice

Od tada mu se gubi svaki trag, a scene na licu mjesta nisu nikoga ostavile ravnodušnim. Plač i jecaj porodice, ledili su krv u žilama prisutnih.

Niko nije mogao ostati imun ni na momenat kada je iz nabujalog potoka izvučen dječakov bicikl, međutim, od šestogodišnjaa ni traga.

Iako je potraga nadležnih, Civilne zaštite i Specijalnih timova MUP-a ZDK, zvanično okončana, pred porodicom i mještanima je duga, neizvjesna i besana noć.

Prema riječima dječakovog rođaka Adnana Mešeljevića, niko od njih ne može otići kući, svi traže malenog dječaka i nadaju se najboljem ishodu.

Advertisement

-Rođaci, odnosno, maltene sva muška rodbina i mještani idu niz rijeku Bosnu i tražimo ga. Uglavnom su to stariji, jer je teren opasan, rijeka je jako velika. Ne idemo kući niti spavati dok ga ne nađemo – kaže nam Mešeljević.

On je pozvao sve ljude dobre volje, koji su u mogućnosti i sa vremenom, da im se pridruže u akciji, kako bi se dječak čim prije pronašao.

– Svi se nadamo da je još živ. Molimo dragog Boga da ga što brže nađemo. Zbog toga molimo ljude da se u što većem broju pridruže akciji, koja će trajati konstatno 24 sata sve dok ga ne pronađemo – apeluje Mešeljević.

Dva naselja

Trenutno je raspoloživo ljudstvo usmjerno ka pretraživanju lokaliteta dva naselja i to Luka i Polje, a svi oni vjeruju u jedno – da će dječaka pronaći živog.

Majka ga nakratko uspjela uhvatiti

Majka dječaka Ibrahima odmah je danas skočila za svojim sinom u nabujali potok, zamalo ga je spasila.

Advertisement

– Uspjela ga je uhvatiti za ručicu, ali joj se otgnuo. Zatim je skočio u potok moj brat Jusuf, međutim, nisu ga uspjeli spasiti – govori Mešeljević.

Roditelji hospitalizirani u bolnicu

Roditelji dječaka, usljed pretrpljenog šoka zbog tragedije koja im se desila, hospitalizirani su danas u Kantonalnu bolnicu Zenica.

(Avaz)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal