Poveži se putem

Sponzorirani članci

Poruka žepačkoj SDA: Ako iznosimo neistine – tužite nas, a mi smo vas već tužili

Objavljeno

-

Dana 28.11.2019. godine na oficijelnoj FB stranici žepačke SDA ( https://www.facebook.com/oosdazepce/ ) kao i na drugim el. medijima prezentovano je Saopštenje za javnost u kojoj OIO SDA Žepče iznosi neistinu o tome da je Klub SDP-a u OV Žepče protiv izgradnje sportske dvorane u Željeznom Polju.

Odmah nakon toga smo iz Općine Žepče preuzeli stenogram sa zadnje sjednice, preslušali ga u cjelosti i ni na jednom mjestu u toku izlaganja vijećnika SDP-a u OV Žepče, nijednom riječju se ne može zaključiti da je Klub SDP-a protiv, a kamoli da smo otvoreno rekli da smo protiv kako to SDA navodi u svome Saopštenju.

Naprotiv u dva navrata u toku izlaganja Elvisa Botića, šefa Kluba SDP-a u OV Žepče naglašavamo kako treba graditi dvoranu uz objašnjenje preduslova za gradnju iste tj. sanacija klizišta, koja ukoliko se ne riješi može u potpunosti ugroziti OŠ”Abdulvehab Ilhamija”, ambulantu i eventualno novoizgrađenju sportsku dvoranu u Željeznom Polju.

Dalje u Nacrtu Budžeta Općine Žepče ne postoji budžetska stavka izgradnja sportske dvorane u Željeznom Polju, odnosno na 30. sjednici OV Žepče se nije bilo moguće uopšte izjasniti o nečemu što ne postoji u Nacrtu budžeta.

O izgradnji sportske dvorane ne postoji nikakva Odluka OV Žepče da Općina ili Kanton preuzima obavezu  finansiranja sportske dvorane u Željeznom Polju za razliku od finansiranja RTV Herceg – Bosne, gdje je Klub SDA uz žestoke pritiske građana istu sjednicu napustio, a tri mjeseca poslije ste podržali Nacrt budžeta iz kojeg će se finansirati RTV Herceg – Bosne, postavlja se pitanje šta vi uopšte demantujete?

Advertisement

OD etičke komisije u OV Žepče tražimo hitan sastanak i očitovanje, preslušavanje stenograma i utvrđivanje jasnih činjenica koje u potpunosti upućuju na to da je OIO SDA Žepče  iznio neistinu i na taj način nanio ogromnu političku štetu Klubu SDP-a u OV Žepče.

Shodno tomu očekujemo od etičke komisije da shodno Pravilniku etičke komisije izreknu adekvatnu I odgovarajući sankciju za rukovodstvo žepačke SDA.

Klub SDP-a u OV Žepče

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal