Poveži se putem

Žepče

Potpisan ugovor o izgradnji treće faze toplovoda za novu zgradu OŠ u Žepču

Objavljeno

-

Dana 20.11.2023. godine, potpisan je ugovor o rekonstrukciji i dogradnji gradskog toplovoda – treća faza. Nova trasa toplovoda vodi u „Novo Žepče“ čime će nova zgrada Osnovne škole u Žepču biti priključena na gradski toplovod.  Ugovor su potpisali općinski načelnik Mato Zovko i direktor poduzeća Proming d.o.o. Žepče Drago Markanović.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 1.216.667,15 KM.

Za realizaciju projekta sredstva je osiguralo Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona u iznosu od 600.000,00 KM. Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BIH iznos od 260.000,00 KM; Federalno Ministarstvo financija je osiguralo iznos od 190.000,00 KM, a Općina Žepče iznos od 166.667,15 KM.

Nakon uvođenja u posao, radovi će trajati nekoliko mjeseci, a završetak se očekuje u prvoj polovini 2024.godine.

Treća faza dogradnje gradskog toplovoda će opskrbiti novu zgradu osnovne škole gradskim grijanjem, te će biti spremna za upotrebu i početak rada u novim prostorijama.

Vanjsko utopljavanje objekta i postavljanje fasade je također u tijeku. Do početka nove 2024/25. školske godine, nova zgrada OŠ Žepče će u potpunosti biti spremna za rad.

Advertisement

Spajanje na gradski toplovod i postavljanje fasade su posljednje velike investicije izgradnje ovog kapitalnog infrastrukturnog objekta.

Ova investicija u obrazovanje odražava posvećenost Općine Žepče ulaganju u budućnost djece i mladih i označava početak nove ere obrazovanja za sve učenike koji gravitiraju središnjoj osnovnoj školi u Žepču, gdje će otvaranje vrata moderne školske zgrade pružiti poticajno okruženje za učenje i razvoj.

Općina Žepče

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal