Poveži se putem

Žepče

Potpisani ugovori o rekonstrukciji vodovodne mreže, nastavku gradnje fekalnog kolektora i završetku radova na pretovarnoj stanici

Objavljeno

-

Dana, 5.1.2024. godine, potpisani su Ugovori o izgradnji komunalne i sanitarne infrastrukture u 2024. godini u Žepču. Općinski načelnik Mato Zovko je ugovore potpisao s poduzećima koja su nakon provedenog postupka javne nabavke izabrana kao najpovoljniji ponuditelji.

Izgradnju „Pretovarne stanice komunalnog otpada u Žepču – faza II“, će izvesti poduzeće Emil d.o.o. Žepče. Direktor poduzeća Emil Hrkać potpisao je ugovor u vrijednosti od  54.027,52 KM. Sredstva za izvođenje radova je osiguralo Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona. Izvođenje radova na pretovarnoj stanici je  u posljednjoj fazi, a po završetku radova prema današnjem potpisanom ugovoru, cjelokupno uređenje pretovarne stanice u Žepču će biti završeno.

Iz sredstava vodnih naknada za 2023. godinu, radove na vodovodnoj infrastrukturi će izvesti poduzeće Tadić cop d.o.o. Žepče, a ugovore o izvođenju radova je potpisao direktor Petar Tadić.

Izvođač se obvezao obaviti radove na „Izgradnji kolektora za fekalnu kanalizaciju za naselja: Opšenik, Ciglane, Luke, Berek, Zenički Put i Varošište – II faza“  Za izvođenje radova po ovom ugovoru utvrđena je cijena u iznosu od 174.814,45 KM. Za radove na „Rekonstrukciji vodovodne mreže u Žepču – faza I“, ugovorena je cijena u iznosu od 50.262,62 KM.

Sredstava za izvođenje radova po potpisanim ugovorima za vodnu infrastrukturu je osiguralo Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona.

Osim poboljšanja kvalitete vodovodnih usluga, rekonstrukcija vodovodne mreže će pridonijeti i ekološkim ciljevima, smanjujući gubitke vode i potičući održivu upotrebu vodnih resursa. Nastavak gradnje fekalnog kolektora, ključnog sanitarnog infrastrukturnog projekta također za cilj ima očuvanje okoliša. Ovim radovima će se proširiti postojeći sustav odvodnje kako bi se zadovoljile rastuće potrebe grada te osigurao učinkovit i ekološki prihvatljiv tretman otpadnih voda.

Advertisement

Općina Žepče

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal