Poveži se putem

Žepče

Potpisani ugovori o stipendiranju učenika generacije

Objavljeno

-

Općinski načelnik Mato Zovko primio je učenice generacije koje su u akademskoj 2019/20. godini upisale studij, te su ovom prilikom potpisale ugovore o stipendiranju učenika generacije.

Općina Žepče već sedamnaestu godinu stipendira učenice i učenike srednjih škola koji su bili najbolji u svojoj generaciji, te nastavili obrazovanje na visokoškolskim ustanovama. Ove godine su to Lucija Vrbić, Klara Mrkonjić i Nadina Omerašević.

Općina Žepče trenutno stipendira šesnaest učenika generacije, i to na način studenti prve godine deset mjesečnih rata u iznosu po 100 KM, a studenti druge i viših godina studija deset mjesečnih rata u iznosu po 150 KM. Nakon potpisivanja ugovora s novim studentima upisanim na studije ove godine, svim učenicima generacije Općina Žepče je  na račune isplatila redovne rate za oktobar i novembar.

Općinski načelnik je ovogodišnjim učenicima generacije čestitao na izvrsnim rezultatima tokom srednjoškolskog obrazovanja, kao i na upisu studija, sa željom za što uspješniji nastavak visokog obrazovanja.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal