Poveži se putem

Žepče

Potpisani Ugovori za infrastrukturne projekte – rasvjeta u ulici Srebrenička i uređenje frizerskog i kozmetičkog salona u SMŠ Žepče

Objavljeno

-

Danas, 28.3. 2024. godine, potpisana su dva ugovora o izvođenju infrastrukturnih radova.

Prvi ugovor se odnosi na radove na izgradnji „Javne rasvjete u ulici Srebrenička u Žepču“. Ugovor o izvođenju radova su potpisali općinski načelnik Mato Zovko i vlasnik obrta Ivan Zovko, gdje je nakon provedenog postupka javne nabavke ELEKTRO OBRT S&Z Žepče izabran kao najpovoljniji ponuditelj.

Za izvođenje radova su osigurana sredstva u iznosu od 42.491,48 KM iz Proračuna Općine Žepče.

Projekt izgradnje alternativne ceste kroz središte grada od Željezničke stanice do rijeke Krajnjače je nakon zadnje faze radova na asfaltiranju u studenom 2023. godine završen i u potpunosti realiziran. Nova prometnica je rasteretila prometnu gužva kroz centar grada u Ulici Prvoj i Ulici Stjepana Radića, a s druge strane se pokazala i kao prostor gdje građani u večernjim satima šetaju pored gradskog stadiona. Postavljanjem rasvjete cilj je stvoriti još ugodniji prostor za šetnju, a nakon rasvjete bit će postavljene i klupe za odmor u ovoj ulici.

Drugi  ugovor je vezan za projekt „Unutarnjeg uređenja frizerskog i kozmetičkog salona u Srednjoj mješovitoj školi Žepče“. Ugovor su potpisali općinski načelnik Mato Zovko i Emil Hrkać, direktor poduzeća EMIL d.o.o. Žepče – koje je izabrano kao najpovoljnije u provedenom postupku javne nabavke. Radovi na uređenju radionica za praktičnu nastavu iznose 34.059,45 KM, a sredstva su također osigurana u Općinskom proračunu.

Zahvaljujući izgradnji novih prostorija frizerskog i kozmetičkog salona u sklopu Srednje mješovite škole Žepče, učenici će dobiti novi prostor frizerskog salona za obavljanje praktične nastave. Nakon izgradnje, Općina Žepče će nabaviti i novu opremu potrebnu za izvođenje nastave za ovo zanimanje. Opremanjem nove učionice, praktična nastava će se u potpunosti izvoditi u sklopu škole.

Advertisement

U prostoriji kozmetičkog salona će se izvoditi praktična nastava za zanimanje kozmetičar za koje će u novoj školskoj godini biti otvoreni upisi. Oprema za kozmetičku radionicu je osigurana, te će nakon završetka građevinskih radova biti smještena u novu prostoriju. Ukupna vrijednost izgradnje prostorija i nabavke opreme za frizerski i kozmetički salon iznosi preko 55.000,00 KM.

Općina Žepče

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal