Poveži se putem

ZDK

Povodom “Dance world Cup-a” predsjedavajuća Skupštine ZDK primila goste iz Velike Britanije

Objavljeno

-

Danas 10.02.2017. godine, predsjedavajuća Skupštine Draženka Subašić je ugostila Johan-a Grimshaw-a iz Engleske koji je direktor DWC-a (Dance world Cup) i Mary Walledge iz Škotske koja je članica žirija i glavni sudac na baletnom takmičenju koje se sutra održava u Zenici.

Gosti su bili u pratnji predstavnika Baletnog studia ARS iz Zenice koji su ujedno i organizatori ovog takmičenja, a riječ je o prvom ovakvom međunarodnom baletnom takmičenju u Bosni i Hercegovini koje predstavlja kvalifikacije za Dance World Cup zemalja regije (Srbija, Hrvatska, Crna Gorna, Makedonija, Albanija).

Upravo, odlični rezultati balerina Baletnog studia ARS iz Zenice na svjetskim takmičenjima, osvojene zlatne i srebrne medalje, omogućile su da Bosna i Hercegovina bude organizator kvalifikacija za Dance World Cup za zemlje regije.

Gosti su se zahvalili domaćinima sa nadom da će sauradnju nastaviti i sa drugim projektima, a predsjedavjuća Subašić je čestitala na dosadašnjim rezultatima i upornom radu balerina i rukovodilaca škole kako bi ovo takmičenje bilo organizirano u Zenici, te im zaželjela puno sreće i uspjeha u daljem radu. Gostima iz Velike Britanije se zahvalila na dosada pruženoj podršci u nadi da će saradnja biti nastavljena. Ovom prilikom im je u znak sjećanja uručila i simbolične suvenire sa znamenjem srednjovjekovne Bosne.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal