Poveži se putem

Sport

U četvrtak 23.02.2017. Izbor sportaša općine Žepče za 2016. godinu – Predstavljamo nominovane

Objavljeno

-

Svečana dodjela priznanja najuspješnijim sportašima općine Žepče za 2016. godinu (Kristalno sunce 2016) u organizaciji Sportskog saveza općine Žepče bit će upriličena u četvrtak 23.02.2017. godine u kino dvorani „Doma kulture“ Žepče.

Od danas, 10.02.2017. godine putem online aplikacije na portalu Zepce.Ba možete glasati za izbor sportaša godine, nagradu Sportskog saveza Žepče “KRISTALNO SUNCE”, a glasanje traje traje do ponedjeljka 20.02.2017. godine do 0:00 sati.

Aplikacija je napravljena tako da u svakoj kategoriji možete glasati za samo jednog kandidata.

U samom izboru sportaša godine koji će se održati u četvrtak 23.02.2017. godine u 18,00 sati u kino-dvorani Doma kulture u Žepču, ovi glasovi će se sabrati sa glasovima žirija, te će dati konačnu ocjenu i pobjednike po kategorijama.

Svaki član žirija, u skladu sa brojem nominiranih po pojedinim kategorijama, dodjeljuje bodove na način da najboljem daje najveći broj bodova (maksimalan broj bodova jednak je broju nominiranih u svakoj od kategorija), sljedećem bod manje i tim nizom do najslabije ocijenjenog koji se boduje ocjenom 1.

U nastavku doznajte više informacija o nominiranim sportašima po sljedećim kategorijama:

Advertisement

 

Kategorija: Najbolji sportaš

Nominirani:

 

Informacije:

 

 

Advertisement

 

Stjepan Jozinović (RK «Žepče») 23.02.1999. – Junior

 

Rukometom se bavi od početka 2009.godine. Svojim izvrsnim nastupima skrenuo je pozornost izbornika juniorske reprezentacije BiH te je dobio poziv za nastup za reprezentaciju BiH na prvenstvu Europe divizije B. Osvojeno treće mjesto na navedenom  Europskom prvenstvu Stjepanov je najbolji rezultat u 2016.godini.

Pored toga, može se pohvaliti četvrtim mjestom na državnom juniorksom prvenstvu te četvrtim mjestom u Prvoj ligi FBiH sa seniorskom ekipom RK Žepče.

 

Toni Matijević (KKK „550“ Žepče) 13.05.1996. – senior

Advertisement

 

Kajakom se uspješno bavi od 2008. Godine. Od samog početka bavljenja kajakaškim sportom krpz sve uzrasne kategorije kroz koje je prošao, pokazao je zavidne rezultate koji su bili prepoznati i nagrađeni i u proteklim manifestacijama Izbora sportaša Općine Žepče. Od 2014. godine u klubu radi i kao pomoćni trener za mlađe uzrasne kategorije te stažira za Državnog kajakškog suca U 2016. osvaja 7 brončanih odličja od čega na Međunarodnim regatama Brod, Gradiška, Zvornik i Petrinja po jednu, te tri odličja na Državnom prvenstvu BiH.

 

Ivan Širić (BBK „Pedala“ Žepče) 23.11.1998. – junior

 

Biciklizmom se akivno bavi već 7 godina a naporni treninzi su počeli davati rezultate. Ivan je prošle godine bio jedan od najboljih mladih biciklista u BiH. U svojoj uzrasnoj kategoriji osvojio je brojne medalje na natjecanjima na kojima je nastupio. Vrijedi istaknuti tri zlatne medalje na natjecanjima Škoda XC lige BiH u Mostaru, Vitezu i Livnu. Također, na Državnom prvenstvu u cestovnom biciklizmu u Bihaću osvojio je 2. mjesto. U zbroju svih rezultata na kraju godine, koji donose ukupnog pobjednika i najboljeg u BiH, zauzeo je odlično drugo mjesto što mu daje podstrek za daljne naporne treninge i još bolje rezultate u budućnosti.

 

Advertisement

 

Kategorija: Najbolja sportašica

Nominirane:

 

Informacije:

 

 

Advertisement

 

Matea Radić- juniorka – (KK «Viktoria») 02.10. 2001. – juniorka

 

 

Matea je djevojka koja od samog početka bavljenja ovim sportom pred sebom ima zacrtan cilj i gazi čvrsto  prema njemu. Karateom se bavi već 8 godina, uvijek je motivirana za rad i daje 100% od sebe za postizanje  rezultata. Talenat, upornost i motivacija za uspjehom su njezine vrline.

Od 2012 godine stalni je član reprezentacije  karate saveza BiH. U 2016 godini nastupila na 11 natjecanja, osvojivši 11  medalja u pojedinačnom nastupu i 8 medalja u ekipnom nastupu. U dosadašnjoj karijeri ostvarila je ukupno 104 odličja! Kao kadetkinja je nastupila na Državnom prvenstvu i plasirala se na 3. mjesto i time osigurala si mjesto za nastup na Balkanskom prvenstvu koje je se održalo u Sarajevu i u konkurenciji od 23 natjecateljice iz 11 država plasirala se na treće mjesto. To je njezina već 4 Balkanska medalja u nizu a vjerujemo da će ih biti još više!

 

Advertisement

 

Mia Matijević – kadetkinja (KKK „550“ Žepče) 04.05.2001. – mlađa juniorka

 

Kajakom se bavi od 2010. godine, i uspješno predstavlja klub na državnim i međunarodnim natjecanjima. Od kad se bavi kajakom osvojila je 83 odličja na Državnim prvenstvima BiH, Kupovima i Međunarodnim natjecanjima. Kao kajakašica sa najboljim rezultatima Državnog prvenstva BiH u svojoj i u starijoj uzrasnoj kategoriji, u 2016. godini postaje članica reprezentacije BiH te predstavlja BiH na Olimpijskim nadama, najvišem natjecanju na svjetskom nivou u kajakaškom sportu za mlađe kategorije održanom u Szegedu u Mađarskoj. U 2016.godini osvaja 22 odličja, od čega 5 zlatnih, 12 srebrnih i 5 brončanih na regatama u BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Na Državnom prvenstvu osvaja tri zlatne, dvije srebrne i jednu brončanu medalju.

 

Kategorija: Najbolji mladi sportaš

Nominirani:

Advertisement

 

Informacije:

 

 

 

Toni Knezović – kadet (RK Žepče) 11.04.2002. – kadet

 

Advertisement

Jedan je u nizu odličnih mladih igrača koji je u godinama koje slijede zasigurno okupirati rukometne terene i medijski prostor. Član je generacije RK Žepče koja je osvojila 6. mjesto na državnom prvenstvu BiH za kadete. Na završnici Državnog prvenstva Toni je proglašen najboljim strijelcem prvenstva.

 

Stjepan Vranjković (KKK“550“ Žepče) 04.08.2002. – kadet

 

Kajakom se uspješno bavi od 2013. godine, i uspješno predstavlja klub na državnim i međunarodnim natjecanjima. Najuspješniji je član kluba u svojoj uzrasnoj kategoriji. U 2016. godini osvaja 7 odličja (4 srebra i 3 bronce). Na Državnom prvenstvu BiH osvojio je srebro i broncu, a ostale medalje na Kupu Slovenije, Kupu Crne Gore i Međunarodnoj regati u Zvorniku.

 

 

Advertisement

Andrej Blek (NK «Don Bosco» Žepče) 16.09.2003. – pionir

Vrlo talentiran mladi nogometaš koji je izdanak škole NK „Don Bosco“Žepče. S nogometnim treninzima je počeo vrlo rano, već u 9 godini. Kao kapetan momčadi predpionira doveo je ekipu do 1.mjesta grupe B kvalitetne lige ZDK u sezoni 2015/2016.

Izrazito je talentiran vezni igrač ili krilni napadač koji je u sezoni postigao 12 zgoditaka. Andrej je primjer kao igrač, vođa i uzornog ponašanja.

 

Valentin Martić – (OK Žepče) 09.02.2001. – kadet

Sjajan mlad i vrijedni igrač koji se ističe maksimalnom angažiranošću i vrlo ozbiljnim pristupom igri i treninzima. Ovaj šesnaestogodišnjak iza sebe ima niz sjajnih nastupa za mušku seniorsku ekipu OK Mladost Žepče u okviru Superlige FBiH. Učenik je prvog razreda Gimnazije a pohađa i Glazbenu školu u Žepču. Igra na poziciji korektora i tehničara. Uzoran je sportaš koji može biti primjer vršnjacima kako je bolje i zdravije baviti se sportom, kulturom i glazbom, nego provoditi vrijeme uz „moderne“ pošasti (igrice, internet i sl.).

 

Advertisement

Domagoj Jakić – (KK «Viktoria») 01.02.2005. – kadet

Domagoj Jakić se bavi karateom od svoje 6 godine. Veoma uporan, poslušan  i talentiran. U svojoj mladoj karijeri osvojio je 20 medalja, zlatnih 9, 6srebrenih  i 5 brončanih. Nastupio je na DRŽAVNOM prvenstvu i plasirao se na treće mjesto. Nosilac je plavog pojasa.  Jedan je od perspektivnih dječaka u kojeg klub polaže velike nade.

 

 

Kategorija: Najbolja mlada sportašica

 

Nominirane:

Advertisement

 

Informacije:

 

 

 

Ivona Vranjković (KKK“550“ Žepče) 14.10.

2004. – kadet

Advertisement

 

Kajakom se uspješno bavi od 2012. godine, najperspektivnija je  mlada  kajakašica  u klubu. Sa svih natjecanja na kojima je nastupila u 2016.godini vraćala se okićena zlatnim odličjima i jedna je od najzaslužnijih za ukupan plasman kluba na natjecanjima. Ivona je potencijalna reprezentativka BiH i najuspješnija mlada kadetkinja od samog osnivanja KKK „550“ Žepče. U 2016. godini osvaja 28 odličja, 12 zlatnih, 12 srebrnih i 4 brončane, od čega 2 zlatne, 2 srebrne i jednu brončanu na Državnom prvenstvu BiH.

 

Frančeska Jakić (KK «Viktoria») 19.05. 2003. – kadet

 

Mlada sportašica koja je u sportskim vodama jos od svoje 6 godine. Veoma talentirana,motivirana i uporna, odličan učenik i prijatelj.  Iako je mlada iza sebe ima veliki broj osvojenih turnira. 2016 godina je bila obilježena sa dva zlata sa Državnog prvenstva, srebrom sa Balkanskog prvenstva i  na SVJETSKOM KUPU u Umagu u konkurenciji od 39 djevojčica iz 59 država plasirala na treće mjesto i okitila se broncom. U prošloj godini nastupila je na 12 natjecanja sa čega se vratila okićena sa 11 medalja pojedinačno i 7 ekipno. Nosilac je smeđeg pojasa. Sa svojih 13 godina u dosadašnjoj karijeri ostvarila je preko 120 odličja!

 

Advertisement

 

Kategorija: Najbolja muška ekipa

 

Nominirani:

 

Informacije:

 

Advertisement

 

 

RK „Žepče“

Klub je osnovan 2008.godine i od tad su jedna od najboljih muških ekipa na području općine Žepče. U 2016. godini seniorska ekipa RK Žepča je igrala u finalu Kupa Herceg-Bosne.

Također, ekipa RK Žepče je kraj rukometne sezone 2015/2016 dočekala na 4. mjestu 1. Lige FBiH sjever, što se može smatrati odličnim uspjehom obzirom na činjenicu da su sezonu na svojim plećima iznijeli mladići ponikli u žepačkoj školi rukometa.

 

KKK „550“ Žepče

Advertisement

 

Mlađi juniori

Ekipa mlađih  juniora KKK „550“ Žepče u 2016.godini nastupila je na osam Međunarodnih i Kup natjecanja te na Državnom prvenstvu BiH u kajaku i kanuu na mirnim vodama. Ekipa je prepoznatljiva i u samom vrhu kajak-kanu sporta u BiH. Vrijedi izdvojiti osvojeno drugo mjesto ekipno na Međunarodnom kajakaškom kupu Crne Gore te treće mjjesto na Međunarodnoj regati u Zvorniku..

 

KK Orlovik Žepče

Kroz desetogodišnju postojanje KK “Orlovik” Žepče, sezona 2015-2016 je bila najbolja po mnogo čemu. Prije svega, klub je sezonu odigrao kao profesionalni klub, a ne kao amaterski kao u prijašnjim sezonama, te su dovedena brojna pojačanja (čak njih 8). Najbolji rezultat odnosno najveće postignuće je definitivno 8. mjesto u 2. ligi po jačini u Bosni i Hercegovini (A1 Ligi BiH), koje je definitivno veliko iznenađenje jer je konkurencija bila iznimno jaka. Orlovik je ostvarivao pobjede nad klubovima koji su igrali play off za prvu ligu Bosne i Hercegovine – LIGU 12 (KK “Vogošća”, KK “Turbina”) dok je isto tako velike nedaće zadavao velikanima bh. Košarke KK Bosni i OKK Čeliku. Treba napomenuti da je Orlovik od kako je ušao u A1 ligu, svake godine u zadnjem kolu osiguravao opstanak, ove sezone to naravno nije bio slučaj, jer je Orlovik sve do zadnja 2 kola bio konkurent za ulazak u play-off koji mu je izmakao za samo 4 boda. 

 

Advertisement

 

BBK „Pedala“ Žepče

BBK „Pedala“ Žepče jedan je od najmlađih sportskih kolektiva, klub je osnovan 2012.godine. Klub je iz godine u godinu rastao, i natjecateljski i organizacijski, i to toliko da je u sezoni 2016.ostvario najbolji rezultat od svog postojanja. Naime, klub je osvojio ukupno 3.mjesto u Škoda XC Ligi u zbroju rezultata svih uzrasnih kategorija! Prvenstvo BiH je organizirano na kao liga u kojoj se, na osnovu održanih 12 utrka koje se boduju za prvenstvo BiH, zbrajaju rezultati. BBK „Pedala“ Žepče je u konkurenciji 30-ak klubova iz BiH od kojih većina ima puno dužu tradiciju, osvojio odlično treće mjesto u zbroju svih rezultata, što nam daje za pravo da se u budućnosti nadamo još boljim rezultatima.

 

 

Kategorija: Najbolja ženska ekipa

 

Advertisement

Nominirani:

 

Informacije:

 

 

 

ŽOK „Žepče“

Advertisement

 

 

ŽOK Žepče slovi za najbolju žensku ekipu u Žepču već nekoliko godina. Klub je osnovan 2009. godine. U 2015.godini uprava i stručni stožer su bili suočeni sa odlaskom velikog broja iskusnih igračica što su izvrsno nadomjestile mlađe kategorije tako da su rezultati ovog sportskog kolektiva ostali na istoj razini kao i prethodnih godina.

Brojni su uspjesi ovog kluba u 2016.godini od kojih izdvajamo 1.mjesto pionirske selekcije na Sportskim igrama mladih u Sarajevu i predstavljanje BiH na regionalnom finalu u Splitu. Također, ista selekcija osvojila je drugo mjesto u Ligi mladih ZDK. ŽOK je dobio javno priznanje za postignute rezultate u odbojci i za promociju Općine Žepče.

 

KKK „550“ Žepče

 

Advertisement

kadetkinje

Ekipa kadetkinja KKK „550“ Žepče u 2016.godini nastupa na 10 međunarodnih i kup natjecanja te na Državnom prvenstvu BiH. Sa svih natjecanja kadetkinje se vraćaju okićene medaljama. Osvojile su ukupno 92 medalje i 4 pehara i u samom su vrhu svih natjecanja na kojima nastupaju, konstantno među prve 4 ekipe. Neke od članica ove ekipe već su kandidatkinje za Državnu reprezentaciju. Ekipa je na Međunarodnoj kajakaškoj regati u Zvorniku osvojila treče mejsto, u konkurenciji najjačih klubova iz BiHi okruženja, ekipno 2. Mjesto na Međunarodnom kajakaškom kupu Crne Gore kao i drugo mjesto na Kupu Slovenije. Na Državnom prvenstvu BiH ekipno su zauzele 3.mjesto.

 

 

Karate klub „Viktoria“ Kadetska ekipa kluba (WKF)

Uzorne i odlične učenice, perspektivne sportašice i prijateljice. Dominiraju među svojim vršnjakinjama na tatamiju i konkurenciji  su velika prijatnja za medalju . U  EKIPNIM nastupima u 2016. godini ekipu čine Josipa Adžić, Nataša Josipović i Frančeska Jakić. Prve u državi u katama ekipno i predstavnice BiH na Balkanskom prvenstvu u Beogradu gdje su plasirale na drugo mjesto i postale VICEPRVAKINJE Balkana.

 

Advertisement

 

Kategorija: Najbolji trener

 

Nominirani:

 

Informacije:

 

Advertisement

 

 

Josip Klarić

RK Žepče – 23.02.1980.

Trener je seniorske i juniorske ekipe RK Žepče. Rukometom se bavi od 1994.godine. Podmlađenu seniorsku ekipu u sezoni 2015/2016 dovodi do 4.mjesta Prve lige FBiH grupa Sjever. Kao pomoćni kadetske rukometne reprezentacije BiH na Međunarodnom turniru osvaja drugo mjesto. Jedan je od zaslužnijih za prepoznatljivost i priznatost imena žepačke rukometne škole koja konstantno izbacuje prvoligaške rukometne talente.

 

Ivan Šupuković

Advertisement

KKK „550“ Žepče – 12.08.1983.

Jedan je od osnivača KKK „550“ Žepče i trener od samog početka djelovanja kluba. Državni sudac je od 2010.godine. u 2016.godini njegovi kajakaši osvajaju 131 medalju i 6 pehara na međunarodnim natjecanjima, kup natjecanjima i Državnom prvenstvu BiH. Nakon Državnog prvenstva pozvan je na mjesto pomoćnog trenera mlade reprezentacije BiH u kajaku i kanuu na mirnim vodama sa kojom na Olimpijskim nadama u Szegedu članovi kajakaške reprezentacije BiH ulaze u 4 polufinalne utrke što je ogroman uspjeh za kajak-kanu sport u BiH. Kao najbolji rezultat izdvajamo 3.mjesto na Državnom prvenstvu kao i nastup reprezentacije BiH na Olimpijskim nadama u Mađarskoj.

 

 

Kategorija: Najbolji sportaš s invaliditetom

 

Nominirani:

Advertisement

 

Informacije:

 

 

 

Srećko Jorgić-atletika

– 31.10.1980.

Advertisement

Srećko je prije nekoliko godina nesretnim slučajem izgubio mogućnost hodanja. Tu je životnu situaciju prihvatio i počeo se boriti sa izazovima koje je život stavio pred njega… Natječe u atletici i to u utrkama u invalidskim kolicima. Klasifikacija T-53, na 100, 200 i 400 m.

Na Međunarodnom prvenstvu paraplegičara i 11. Sportskim igrama paraplegičara i oboljelih od dječije paralize osvojio je 3 zlatna odličja pobjedivši u sve tri utrke u kojima je nastupio:

Na 100m, 200m i 400 m.

 

Marko Tadić – stolni tenis,

HVIDRA Žepče

25.04.1967.

Advertisement

Dugogodišnji član udruge HVIDR-a Žepče. Od 2005.godina nadalje veoma aktivan i uspješan stolnotenisač koji već duži niz godina postiže veoma zapažene rezultate. U 2016.godini osvojio je:

1. mjesto ŠNIDOR – HVO HB 2016. u Drveniku.

1. mjesto SŠNIDOR – RH 2016. u Poreču

2. mjesto na prvom otvorenom prvenstvu osoba sa invaliditetom FBiH održanom u Sarajevu.

 

Glasajte za svoje favorite klikom OVDJE

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal