Poveži se putem

Žepče

Poznati detalji: Poginuli direktor i učenik škole, životno ugrožen pomoćnik direktora

Objavljeno

-

Dvije osobe smrtno su stradale, a jednoj se bore za život, nakon današnje saobraćajne nesreće u Brezovom Polju kod Žepča, piše portal „072info“.U sudaru je učestvovao jedan automobil, jedan kombi i teretno vozilo “Mercedes”.– Jedno lice je smrtno stradalo na licu mjesta. Dva lica su prebačena za Kantonalnu bolnicu Zenica. Jedno je sa teškim tjelesnim povredama, a drugo je podleglo u bolnici – rečeno je iz Operativnog centra MUP-a ZDK.

Kako saznajemo, treća osoba povrijeđena u ovoj nesreći također je zadobila teže tjelesne povrede, životno ugrožavajuće.Podsjetimo, do nesreće je došlo u 13.30 sati na putu M-17 kod Žepča u mjestu Brezovo polje. Uviđajnim radnjama bit će rasvijetljene sve okolnosti ove nesreće. Nezvanično, do nesreće je došlo usljed neprilagođenosti vožnje uslovima saobraćaja.Fotografije smrskanih i vozila na krovu najbolje svjedoče o težini ove nesreće koja je odnijela dva života.-Ne osjećam puls kod vozača, suvozaču usta puna krvi, žena krklja – govori medicinska sestra koja se našla na mjestu nesreće i pritekla je u pomoć povrijeđenima. 

Poginuli u ovoj nesreći su sa područja Kantona Sarajeva, odnosno iz Hadžića. Smrtno su stradali K.A. rođen 2003. godine i E.S. rođen 1960. godine, svi iz Hadžića, dok je životno ugrožavajuće povrede zadobio A.B. rođen 1981. godine. Kako saznaje “072info”, životno ugrozavajuće povrede zadobio je Admir B. iz Hadžića. Posebno su srceparajući detalji ove tragedije, budući da su u nesreći poginuli direktor, pomoćnik direktora i učenik jedne sarajevske škole.-Djeca su bila na ekskurziji i jučer se vraćali kući za Sarajevo. Mladiću je pozlilo, tako da je on ostao u Doboju u bolnici.

-“Direktor škole i pomoćnik direktora otišli su danas u Doboj u bolnicu, preuzeli učenika, iz najbolje namjere, i krenuli su nazad za Sarajevo. Direktor je vozio. Poginuše i on i dijete. Pomoćnik direktora je u teškom stanju, bore mu se za život” – komentari su na društvenim mrežama.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal