Poveži se putem

ZDK

Predsjedavajući Skupštine razgovarao sa šefom Terenskog ureda OSCE-a

Objavljeno

-

Danas 08.02.2023. godine, u posjeti Skupštini Zeničko-dobojskog kantona boravio je Igor Nedera, šef Terenskog ureda OSCE-a Travnik sa saradnicima. Tom prilikom se susreo sa Dejanom Kovačevićem predsjedavajućim Skupštine Zeničko-dobojskog kantona.

Razgovarali su o brojnim pitanjima za koja je ocijenjeno da mogu biti od zajedničkog interesa, sa akcentom na nadležnosti Skupštine i institucija Zeničko-dobojskog kantona. Predsjedavajući je upoznao goste i sa aktivnostima koje su vođene u proceduri konstituiranja Skupštine Zeničko-dobojskog kantona i njenih radnih tijela nakon potvrđivanja izbornih rezultata sa proteklih izbora.


Jedna od tema razgovora je bila prevencija korupcije i borba protiv korupcije sa aspekta nadležnosti Skupštine.

Razgovaralo se o izazovima, načinima i modalitetima prevencije korupcije i borbe protiv korupcije. Zajednički je naglašeno postojanje potrebe za dosljednom borbom protiv korupcije na svim nivoima vlasti, te su se sugovornici zajednički složili o značaju sistemskog pristupa borbi protiv korupcije.


Predsjedavajući Kovačević se zahvalio Misiji OSCE u BiH na dosadašnoj i budućoj pomoći i podršci institucijama Zeničko-dobojskog kantona i Skupštini Zeničko-dobojskog kantona.


Stručna služba Skupštine ZDK

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal