Poveži se putem

Žepče

Predstavnici Uprave KK Orlovik u posjeti kod načelnika Zovke

Objavljeno

-

||||

U petak, 22.01.2021. godine, općinski načelnik Mato Zovko je u posjet primio predstavnike Košarkaškog kluba Orlovik, odnosno članove Uprave kluba Kenana Mujkića i Senada Preldžića. Sastanku su prisustvovali pomoćnik općinskog načelnika za gospodarstvo i finansije Namik Maličbegović i pomoćnik za opću upravu i društvene djelatnosti Ilija Barešić.

KK Orlovik je osnovan 2004. godine kao škola košarke, a od 2006. ima 1. tim i takmiči se u KSBIH. Klub trenutno broji 90 članova, mlađih selekcija, što uključuje 18 djevojčica. Pored toga klub ima i seniorsku ekipu koja se takmiči u A2 ligi sjever. Dvije ženske i jedna muška selekcija mladih se takmiče u Ligi mladih ZDK.

Gosti su upoznali načelnika sa trenutnim aktivnostima i ciljevima u ovoj sezoni. Glavni cilj je ulazak u A1 ligu Bosne i Hercegovine. Predstavnici Uprave su naveli kako se ciljevi kluba postupno ostvaruju, te kako vjeruju da ih čeka zanimljiva godina. Iz treninga u trening broj članova se povećava, što je potvrda da su na pravom putu.

Općinski načelnik je zaželio puno uspjeha u daljnjem radu, te obećao nastavak podrške klubu i u budućnosti. Članovi Uprave su se zahvalili na prijemu, kao i na dosadašnjoj korektnoj saradnji.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal