Poveži se putem

Žepče

Predstavnik Turske vojne misije u BiH i kantonalni ministar Nurđehan Šahinović u radnoj posjeti JU Centar za socijalni rad Žepče

Objavljeno

-

Danas, u petak 26.10.2018. godine, u radnoj posjeti JU Centar za socijalni rad Žepče boravili su predstavnik Turske vojne misije u BiH Mehmet Uysal i aktuelani ministar Minitarstva za rad, socijalu politiku i izbjeglice ZDK Nurđehan Šahinović.

Sa direktorom JU Centar za socijalni rad Žepče Edinom Šišićem su razgovarali o trenutnoj socijalnoj situaciji na teritoriji općine Žepče, broju socijalnih slučajeva, aktuelnim problemima sa kojim se susreće Centar za socijalni rad, načinu finasiranja, te mogućoj saradnji LOT tima i ove ustanove.

Direktor Šišić je sa ministrom Šahinovićem razgovarao o tekućoj problematici sa kojom se ova ustanova susreće u svom radu, te načinu na koji se mogu prevazići postojeći problemi.

Ujedno se zahvalio ministru i Vladi ZDK na dosadašnjoj saradnji, te ažurnosti kad se tiče finansiranja i isplata prava iz socijalne zaštite sa kantonalnog nivoa.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal