Poveži se putem

ZDK

Presretač MUP-a ZDK imao sudar – neko vrijeme ga neće biti na cesti

Objavljeno

-

Tokom današnjeg dana dogodila se saobraćajna nesreća sa na magistralnom putu M17 u kojoj su učestvovala dva motorna vozila. Riječ je o službenom vozilu MUP-a ZDK, policijskom prestretaču i putničom motornom vozilu marke Renault Megane.

Kako saznajemo udes se desio na na M17 između dva tunela u Vranduku.

Lakše povrijeđeni učesnici udesa, nema teže povrijeđenih osoba.Nezvanično vozilo MUP-a neće biti sposobno za obavljanje svakodnevnih zadataka te će zbog sanacije štete na vozilu, isto biti u ovlaštenom servisu.

Podsjećamo radi o sofisticiranoj opremi koja će policijskim službenicima svakodnevno olakšati obavljanje poslova u kontroli saobraćaja te poduzimanju represivnih mjera prema počiniocima saobraćajnih prekršaja.Policijski službenici korištenjem ove opreme adekvatnije obavljati svoje redovne poslove te da će se većom prisutnošću policijskih službenika na terenu, povećati stanje sigurnosti na putevima u Zeničko-dobojskom kantonu te znatno smanjiti broj saobraćajnih nezgoda, smrtno stradalih i povrijeđenih lica.

Radarski sistem Patrol G2 je integrisan na krovu vozila i koristi devet videonadzornih kamera i radarski uređaj. Ima mogućnost da detektuje sve učesnike u saobraćaju, registarske tablice te da mjeri brzinu kretanja vozila u dolaznom i odlaznom smjeru, odnosno brzinu vozila sa kojima se mimoilaze kao i brzinu vozila iza kojih se kreću u istom smjeru.Radarski uređaj koristi i odgovarajuće kamere za detektovanje registarskih tablica i prekršaja, te ima mogućnost rada kako u mirovanju tako i u pokretu, evidentirajući prekršaje istovremeno u više saobraćajnih traka. Svaki prekršaj evidentira se fotografijom i videom zapisom te se može koristiti u svim vremenskim uslovima, noću i danju.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal