Poveži se putem

ZDK

Propao sastanak s premijerom ZDK: Ljekari nastavljaju štrajk

Objavljeno

-

Predstavnici Sindikata doktora medicine i stomatologije Zeničko-dobojskog kantona danas su u zgradi Vlade ZDK održali sastanak s premijerom Miralemom Galijaševićem, gdje su tražili potpisivanje kolektivnog ugovora. S obzirom na to da dogovor nije ispoštovan, ljekari nastavljaju štrajk, a pacijente mole za strpljenje.

Nakon tri dana štrajka predstavnici Sindikata doktora medicine i stomatologije ZDK danas su u zgradi Vlade ZDK razgovarali s premijerom Galijaševićem o potpisivanju kolektivnog ugovora čiji su detalji definisani Sporazumom o kolektivnom ugovoru koji su ljekari potpisali sredinom septembra.

U izjavi za Klix.ba predsjednik Samostalnog sindikata doktora medicine i stomatologije Zeničko-dobojskog kantona Haris Husremović je izjavio kako na današnjem sastanku koji je počeo u 11 sati ništa nisu uspjeli dogovoriti.

“Naši zahtjevi ostaju isti i štrajk se nastavlja istim intenzitetom. Mi nismo došli da pregovaramo, već da se ispuni ono što smo dogovorili Sporazumom o kolektivnom ugovoru koji smo potpisali i predstavili pred medijima prije više od pet sedmica. Sada im je sporno jer ne mogu to ispoštovati iako je sporazumom sve definisano”, kazao je Husremović.

Dodao je kako su ljekari u Kantonu Sarajevo potpisali Kolektivni granski ugovor s puno većim zahtjevima nego što ih oni imaju, dok predstavnici Vlade ZDK još uvijek razmatraju da li su u mogućnosti ispuniti ono što su rekli da će ispuniti.

“Naredni sastanak je planiran u petak, a pacijente molimo za razumijevanje i strpljenje”, zaključio je Husremović u izjavi za Klix.ba.

Advertisement

(Klix)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal