Poveži se putem

Žepče

Realizovana humanitarna planinarska tura na planini Mahnjača za liječenje Arslana

Objavljeno

-

Jučer je u organizaciji udruženja “Azimuth 135” realizovana humanitarna planinarska tura na planini Mahnjača kod Željeznog Polja, za skupljanje sredstava za liječenje sedmomjesečnog Arslana Kulačića. Kako su saopštili iz ovog udruženja, pozivu na akciju se odazvao veliki broj planinara i građana, a na samoj turi je učestvovalo 40 zainteresovanih planinara iz Zenice i domaćina iz Željeznog Polja.

Tura u dužini od 20 km je realizovana na relaciji Orčevići – lovački dom Gojanovac – Velika Mahnjača – Palašnica – Starina.

Akcija je ocijenjena kao najuspješnija u dosadašnjem projektu humanitarnih planinarskih tura, jer je skupljeno 867,00 KM. Iznos je danas uplaćen na račun Arslanovog oca.

Advertisement

-“Nadamo se da je ovo posljednja tura ovog karaktera, ali ako zatreba, tu smo. Arslanu, našem Lavu, želimo što skorije ozdravljenje, a njegovim roditeljima snagu strpljenje” – poručili su iz Udruženja “Azimuth 135”.

Fotografija je napravljena na vrhu Palašnica, kod spomenika komandantu Pete kozaračke brigade Narodno-oslobodilačke vojske Jugoslavije, narodnom heroju Radetu Kondiću.

(Azimuth 135)

Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal