Poveži se putem

BiH

Saobraćajni kolaps na Bradini, dva vozila sletjela u jarak kod Kaknja

Objavljeno

-

Kiša koja pada i ledi na cestama i snijeg na višim predjelima uzrokovali su saobraćajni haos na Bradini, te je potpuno onemogućen promet vozila, piše bh. novinska agencija Patria. Kamioni, ali i putnički automobili zaustavili su se na Bradini, a na terenu je i policija.

Kako saznaje bh. novinska agencija Patria na autoputu Visoko – Kakanj prevrnula su se dva vozila, a ta dionica puta nije oćišćena.

IZVJEŠTAJ BIHAMK-a

U većem dijelu BiH u nižim predjelima vozi se po pretežno mokrom ili zasniježenom kolovozu, dok u višim predjelima ima ugaženog snijega na kolovozu. Na putevima na širem području Romanije i Kupresa, kao i na putevima Sarajevo-Foča, Foča-Gacko i Ljubinje-Bileća za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca. I na ostalim putevima koji vode preko planinskih prevoja za teretna vozila preporučuje se korištenje lanaca.

Zbog snijega i jakog vjetra otežano se saobraća magistralnim putem Livno-Šuica, kao i putevima na širem području Gacka i Tjentišta. Ekipe putne operative nalaze se na terenu i intervenišu na svim dionicama, ali snijeg koji i dalje intenzivno pada otežava njihov rad.

Sinoć od 19 sati zbog intenzivnih sniježnih padavina i jakog vjetra koji stvara nanose, ponovo je za sva vozila zatvoren regionalni put R-419 Mihalji – Blidinje.

Advertisement

Zbog učestalih odrona skrećemo pažnju na puteve: Salakovac-Mostar-Doljani, Banja Luka-Teslić, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac.

Savjetujemo vozačima da voze opreznije, da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal