Poveži se putem

Kultura

Sinoć u Zavidovićima održana kulturno-dokumentarna večer “Srebrenica u Zavidovićima”

Objavljeno

-

Sinoć je u Domu kulture u Zavidovićima, u sklopu projekata “Srebrena nit”, održana kulturno-dokumentarna večer “Srebrenica u Zavidovićima” čiji je inicijator i koordinator naša sugrađanka Vildana Stanišić.

U organizaciji Foruma žena iz Zavidovića, sinoć je iz ovog grada poslana jasna poruka mira i poruka da se Srebrenica nikad i nikom više ne ponovi. Pored promicije CD-a “Suza majke” autorice Vildane Stanišić, prisutni su imali priliku da pogledaju projekciju filama “Anđeo Srebrenice” režisera Ade Hasanovica, te da čuju potresne priče gostiju iz Srebrenice koji su uprkos svemu na kraju svojih izlaganja dali jasnu poruku da je suživot ipak moguć, a ako može u Srebrenici, može i bilo gdje drugo.

U nastavku programa prisutni su mogli vidjeti i čuti brojne umjetničke sadržaje od poezije do muzičkih scena. Prisutnima su se također obratili i Elvir Karajbić, i Selma Hajder.

Nakon službenog dijela programa druženje je nastavljeno uz malu zakusku i osvježavajuće napitke.

Organizatori programa zahvaljuju svima koji su na bilo koji način podržali ovaj događaj, a posebno predstavnicima medija, gostima iz Srebrenice Hakiji Meholjiću i Muliji Džulbegović.

Advertisement

Naravno, specijalnu zahvalnost organizatori su uputili Vildani Stanišić, jer bez nje do svega ovoga ne bi ni došlo.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal