Poveži se putem

ZDK

Školska godina u ZDK počinje 1.9., a u općinama Žepče i Usora tri dana kasnije

Objavljeno

-

Nova školska 2023./2024. godina u 61 osnovnoj i 30 srednjih škola u deset općina i gradova pod ingerencijom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona te u kojima se nastava odvija na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku, počinje 1. rijna/septembra – potvrdila je Feni direktorica Pedagoškog zavoda ZDK Aida Salkić.

Prvi dan narednog mjeseca ujedno je i prvi dan kada Đački dom “Nedžad Ibrišimović” u Zenici, na smještaj te vaspitno-odgojni rad prihvata oko 100 korisnika svojih usluga iz Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona, koji su tijekom školovanja smješteni u ovoj ustanovi.

Neovisno na koji dan pada 1. rujan/septembar, školska godina u našem kantonu počinje 1.rujna/septembra. Ove je godine to petak.

Različit je termin početak nastave za osnovce i srednjoškolce u općinama Usora i Žepče, u kojima nadležnost nad predškolskim, osnovnim i srednjim obrazovanjem imaju lokalne zajednice – podsjeća Salkić.

Nastava u te dvije općine po Nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku počet će tri dana kasnije, u ponedjeljak, 4. rujna/septembra.

U osnovne škole pod ingerencijom Ministarstva obrazovanja ZDK ove godine kreće 28.886 osnovaca te 10.769 srednjoškolaca. U prve razrede srednjih škola upisano je 3.084 (bez podataka iz Žepča i Usore), a u osnovne 3.259 đaka.

Advertisement

fena

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal