Poveži se putem

Žepče

Sutra u Žepču na više lokacija besplatno mjerenje šećera u krvi

Objavljeno

-

Svjetski dan borbe protiv dijebetesa obilježava se 14. novembra svake godine u preko 170 zemalja svijeta još od 1991. godine kao reakcija na porast broja oboljelih i nekontrolisano širenje bolesti.

Tako će Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica i Savez udruženja dijabetičara Zeničko-dobojskog kantona obilježiti Svjetski dan borbe protiv dijabetesa, te na nivou svih općina, zajedno s lokalnim udruženjima, organizirano sprovesti screening to jest javno mjerenje šečera, u terminima od 10:00 do 13:00 sati na unaprijed dogovorenim lokacijama.

U organizaciji Udruženja dijabetičara “Plavi krug” u žepačkom Domu kulture u periodu od 10,00 do 13,00 sati bit će upriličeno besplatno mjerenje šećera u krvi za sve građane.

Također, biljna apoteka “Herbina” Žepče, u povodu obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, u svojim prostorijama će ugostiti magistricu farmacije, Jasminu Zahirović, predstavnicu Pharma Maac-a, koja će besplatno vršiti stručno savjetovanje.

U ovoj apoteci će, također, biti upriličeno besplatno mjerenje šećera u krvi u terminu od 10,00 do 14,00 sati, gdje će zainteresovanim biti uručeni poklon-aparati za mjerenje šećera, kao i po 10 besplatnih trakica.

Inače, iz Biljne apoteke “Herbina” poručuju svim građanima da je u ovoj apoteci stalni popust od 15% na trakice za dijabetičare.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal