Poveži se putem

Sport

Sutra uz Đokovića zvanično otvorenje teniskih terena u Visokom

Objavljeno

-

U srijedu će i zvanično biti otvoreni teniski tereni u parku “Ravne 2” Visoko, a publika će moći uživati u egzibicionim mečevima na kojima će učestvovati i jedan od najboljih tenisera svih vremena Novak Đoković.

Danas su kompletirani svi radovi na terenu, a svečano otvorenje planirano je za sutra sa početkom od 10 sati.

Pored Novaka Đokovića na egzibicionom turniru učestvovat će još naš Aldin Šetkić, Ivan Dodig iz Hrvatske, te Aljaž Bedene iz Slovenije.

Jedan od glavnih pokretača ovog projekta Semir Osmanagić gostujući na N1 televiziji izrazio je zadovoljstvo zbog ovog poduhvata koji će imati veliki značaj za Visoko, ali i Bosnu i Hercegovinu.

“Od močvare smo transformisali jedan od najljepših parkova. Dodali smo i dva vrhunska teniska terena, jedan je sa tvrdom podlogom koji odgovara terenima US Opena i Australian Opena, i šljakom kao iz Roland Garrosa. Ima li smo Novakove ljude koji su postavljali završne slojeve. Mislim da se isplatilo jer smo ih postavili u prelijepo okruženje. Očekujemo oko 1.500 gledalaca na glavnom terenu. Dolaze sportisti i javne ličnosti. Biće to više od tenisa i od igre jer u svijet šaljemo pozitivne poruke”, jasan je bio Osmanagić.

Obezbijeđen je i tv prijenos sa 6 kamera i dronom, a svi ljubitelji tenisa ovaj spektakl će moći oratiti na kanalu SK2.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal