Poveži se putem

Žepče

Svečano otvoren 6. Sajam poljoprivrednih proizvoda “Dani maline i meda” Žepče 2022.

Objavljeno

-

Danas je na Gradskoj tržnici u Žepču svečano otvoren dvodnevni sajm poljoprivrednih proizvoda “Dani maline i meda” Žepče 2022. godine.

Organizator 6. sajma poljoprivrednih proizvoda “Dani maline i meda” Žepče 2022. je Razvojna agencija Žepče, a pokrovitelj općinski načelnik Mato Zovko.

Pozivu se odazvao veliki broj uzvanika iz političkog i javnog života sa nivoa Općine, Zeničko-dobojskog kantona i Federacije BiH, kao i predstavnika međunarodnih organizacija.

Ove godine broj izlagača je mnogo veći i svoju prijavu za sudjelovanje poslalo je 90 izlagača iz gotovo cijele Bosne i Hercegovine.
Na sajmu izlažu izlagači koji su sudjelovali ranijih godina na žepačkom sajmu, ali je značajan broj proizvođača koji prvi puta izlažu na sajmu u Žepču.

Predstavit će se prerađevine od jagodičastog voća, sokovi, džemovi, pekmezi, likeri, voćne rakije, sirevi, med i prerađevine od meda, razne vrste marmelade, namazi od lješnjaka i meda, Trebinjski smokvenjak, torta i sok od čuvarkuće s medom, medenjaci, medovača kao i proizvodi za kozmetiku na prirodnoj bazi.

Svi izlagači sudjeluju u natjecanju za izbor najljepšeg štanda, a nagradu osigurava Općina Žepče. Natjecanje je u sedam kategorija i to “Jagodičasto voće”, “Med i pčelarski proizvodi”, “Povrćarstvo”, “Prerađevine od voća i povrća”, “Ljekoviti proizvodi i prirodna kozmetika”, “Sir i mliječni proizvodi” i “Alkoholna pića i ostalo”. Ocjenjuje se vizuelni izgled štanda i proizvoda, kao i specifičnost proizvoda koji se predstavljaju na sajmu.

Advertisement

U okviru ovogodišnjeg sajma organizira se Gastro show “Malina i med” koji je okupio 16 obrta i poljoprivrednih gazdinstava koji će se natjecati u četiri kategorije i to: Najbolja prerađevina od maline ili meda, Najbolja slastica od maline ili meda, Najbolji prirodni preparati od maline ili meda, Najbolji napitak od maline ili meda.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal