Poveži se putem

ZDK

Teška krađa u Donjoj Golubinji

Objavljeno

-

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave III u Zavidovićima (2), Policijske uprave IV u Tešnju (2), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče(1).

Zenica

Dana 30.09.2015. godine, u 00,05 sati, u ulici Londža, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prodavnicu vodomaterijala „Domitex“, vlasništvo H.A. iz Zenice, kojom prilikom je otuđena određena količina raznih predmeta. Brzom intervencijom policijskih službenika, u 00,10 sati, u prodavnici je zatečeno lice Č.S. iz Zenice, te je pronađen dio otuđenih predmeta. Navedeno lice je lišeno slobode, a na licu mjesta je izvršen uviđaj strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 30.09.2015. godine, u ulici Branilaca Bosne, od strane Z.H. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo posjedovanjem jednog paketića sa suhom biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Policijski službenici su lišili slobode navedeno lice, te poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Advertisement

U toku noći 29/30.09.2015. godine, u mjestu Hajkovići, izvršeno je krivično djelo teška krađa motocikla marke“Gilera Nexus“, registarskih oznaka M42-K-836, vlasništvo M.M. iz Zenice. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

U vremenskom periodu od 23.09. do 30.09.2015. godine, u mjestu Bukve, izvršena je krađa telefonskog kabla, vlasništvo preduzeća „BH Telecom“. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

U toku noći 29/30.09.2015. godine, u mjestu Donja Golubinja, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo Z.Dž., iz koje je tom prilikom otuđeno dvadeset sobnih vrata i dvoja ulazna vrata. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal