Poveži se putem

Sport

Treća međunarodna karavana prijateljstva Mostar – Vukovar stigla u Žepče

Objavljeno

-

Sudionici Treće međunarodne karavane prijateljstva Mostar – Vukovar, nakon cca 180 kilometara vožnje danas su stigli u Žepče gdje su ih dočekali općinski načelnik Mato Zovko, pomoćnik načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti Ilija Brešić, predsjednik BBK-a Pedala Žepče Miroslav Ilić, pripadnici Oružanih snaga BiH, kao i žepački predstavnici sportskih kolektiva i medija.

Nakon dočeka svi su zajedno odali počast stradalim braniteljima HVO ispred središnjeg spomen obilježja u Žepču.

Većim dijelom puta do Kiseljaka karavanu je pratila kiša, ali današnja vožnja prema Žepču je bila obasjana suncem.

Na put dug više od 400 kilometara krenulo je 25 biciklista iz Mostara, Čitluka, Širokog Brijega i Vukovara, a putem će im se pridružiti biciklisti iz središnje Bosne i Posavine.

Tajnik Udruge za promociju biciklizma ”Hercegovina Bike” Goran Prskalo pojasnio je kako će biciklistička karavana trajati pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine 420 kilometara.

Advertisement

– Namlađi sudionik biciklističke karavane ima 10 godina, a ono na što smo posebno ponosni i ove godine jeste da u karavani sudjeluju četiri žene i to iz Mostara i Čitluka – kazao je Prskalo, zahvaljujući svima koji su pomogli u organizaciji ove karavane.

– Sretan sam što i ove godine mogu biti u karavani i nadam se da ću ovaj put s biciklom preći više kilometara nego prošle godine – kazao je najmlađi sudionik karavane Matej Zorić, koji je sudjelovao u svakoj od dosad održanih karavana.

Sudionici karavane će noć provesti u Žepču, a sutra ujutro nastavljaju put prema Vukovaru.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal