Poveži se putem

Žepče

U Begov Hanu održani Drugi susreti bošnjačkih NVO-a

Objavljeno

-

Koordinacija bošnjačkih nevladinih organizacija (KBNVO), koja okuplja 36 nevladinih organizacija iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, organizirala je juče, 20.04.2014. Druge susrete bošnjačkih NVO koji su održani u Begovom Hanu, općina Žepče.

Na Susretima je razmatrano niz tačaka u okviru dnevnog reda koje su se ticale rada Koordinacije u protekloj godini te planova za buduću saradnju i način djelovanja. Nakon podnošenja izvještaja o radu Koordinacije u protekloj godini, koji je u ime predsjedavajuće koordinacije Asocijacije za kulturu, obrazovanje i sport (AKOS) podnio prof dr. Ahmed Adilović, raspravljalo se o nizu pitanja. Temeljno pitanje je bilo vezano za usvajanje strategije o radu Koordinacije. Nakon razmatranja strategije i konstruktivnih sugestija učesnika strategija je jednoglasno usvojena. Prihvaćen je prijedlog da Koordinacija u tekućoj godini pomogne realizaciju projekata u manjem bosanskohercegovačkom entitetu i to: podrška povećanju nataliteta i ekonomski održiv povratak.

Koordinacija poziva sve bošnjačke nevladine organizacije da se uključe u Koordinaciju i doprinesu očuvanju identiteta Bošnjaka i boljem životu svih građana države Bosne i Hercegovine.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal