Poveži se putem

Kultura

U Brankovićima održana manifestacija “Dani Miholjskog ljeta”

Objavljeno

-

U organizaciji HKUD Ognjišta Lug-Brankovići u nedjelju 30.08.2015. godine u Brankovićima održana je kulturno-zabavna 18. po redu manifestacija Dani Miholjskog ljeta, koja je ujedno i najstarija smotra folklora žepačkog kraja.

Manifestacija “Dani Miholjskog ljeta” ima za cilj očuvanje hrvatskih običaja i tradicije Hrvata žepačkog kraja, ali i čitave BiH.

Manifestaciju je svečano otvorio općinski načelnik Mato Zovko, koji je ujedno i pokrovitelj manifestacije, a u svom obraćanju se zahvalo HKUD-u Ognjišta što su tako predani u svom radu i što ljepotu naših običaja čuvaju od zaborava te prezentuju širom svijeta. Načelnik Zovko također je izrazio nadu i želju, da ova manifestacija živi i u budućem vremenu.

Pred mnogobrojnom i dobro raspoloženom publikom, ove godine nastupilo je devet  kulturno- umjetničkih društava, šest iz BiH i tri iz Hrvatske, a nastupili su članovi KUD-a „Matija-Antun Relković” Davor, KUD-a „Župa Grab“ Grab Trilj, Zavičajne zajednice BH Hrvata Tovarnik, HKUD-a „Jare“Široki Brijeg , KUD-a „Ravnica“ Oštra Luka, HKUD-a „Izidor Poljak “ Boće Brčko, HFS-e „Bobovac“ Ćatići, KUD-a “Fra Ivo Šimić” Novo Selo, te domaćini i organizatori, čanovi i članice HKUD-a „Ognjišta“ Lug-Brankovići, koji su su nakon održane Smotre svim posjetiteljima osigurali nastavak ugodnog druženja uz tradicionalnu izvornu pjesmu i kola.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal