Poveži se putem

ZDK

U Fatićima – Begov Han, izvršena teška krađa bakrenih dijelova sa energetskog transformatora

Objavljeno

-

Javni red i mir na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 11 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (3), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave Žepče (2).

Zenica

U vremenskom periodu od 28.11. do 30.11.2015. godine, u zgradi u ulici Bulevar Eshara Eze Arnautovića, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, tako što je nepoznato lice podesnim predmetom oštetilo sedam elektro brojila, vlasništvo JP „Elektroprivreda BiH“. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 30.11.2015. godine, u ulici Masarykova, u butiku „Lamija“, izvršena je krađa torbice, vlasništvo B.L. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Advertisement

Visoko

Dana 30.11.2015. godine, u ulici Husein-bega Gradašćevića, od strane Š.F. izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, razbijanjem zadnjeg vjetrobranskog stakla na putničkom motornom vozilu marke „Citroen“, registarskih oznaka M76-T-186, vlasništvo Š.E. Od strane službenika uniformisane policije sačinjena je službena zabilješka o događaju.

Zavidovići

Dana 30.11.2015. godine, Policijskoj stanici Zavidovići je prijavljeno da je dana 29.11.2015. godine, u mjestu Čardak, nepoznato lice ubilo psa ovčara u vlasništvu Č.M. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

Dana 30.11.2015. godine, u mjestu Domislica, od strane lica: J.M., S.M., H.F. i P.N., sva iz Srebrenika, izvršeno je krivično djelo prijevara, tako što su prikupljali dobrovoljne priloge za oboljelog dječaka, pri tome koristeći krivotvorenu dokumentaciju. Nad navedenim licima je u službenim prostorijama Policijske stanice Maglaj zavedena kriminalistička obrada, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Advertisement

Dana 30.11.2015. godine, u mjestu Jelah, od strane T.A. iz Tešnja izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, razbijanjem tri stakla na ugostiteljskom objektu „Iguna“, vlasništvo H.A. Lice T.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj.

Žepče

U toku noći 29/30.11.2015. godine, u mjestu Fatići, izvršeno je krivično djelo teška krađa bakrenih dijelova sa energetskog transformatora, vlasništvo JP „Elektroprivreda BiH“. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Maglaj

Dana 29.11.2015. godine, u 23,30 sati, u mjestu Omerdino Polje, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Audi“, registarskih oznake O24-A-445, kojim je upravljao J.A., i biciklista Š.H. koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

Advertisement

Dana 30.11.2015. godine, u 11,30 sati, u mjestu Tešanjka, na parking prostoru OŠ „Kulin ban“, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo nepoznate marke, koje se udaljilo sa lica mjesta, i pješak, malodobni B.E., koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Tešanj.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

(MUP ZDK)

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal