Poveži se putem

Sponzorirani članci

U prodaji knjige ”Žepče u vremenu zla” i ”Sjećanja na žepački logor”

Objavljeno

-

”Možemo onoliko koliko znamo” razmišljao je engleski filozof Bacon. Ova misao upučuje da je znanje moć jer će pomoći da se razum oćisti od zabluda i predrasuda koje su se vremenom gomilale. Slijedeći citiranu misao može se saznati više i o žepačkoj ratnoj agoniji koja je opisana u knjigama ”Žepče u vremenu zla” i ” Sjećanja na žepački logor”.

Povodom odnosa prema knjigama, pomenuti  filozof je upućivao da neke knjige treba okusiti, da druge treba progutati, a samo neke dobro sažvakati i probaviti.
Knjige ”Žepče u vremenu zla” i ”Sjećanja na žepački logor” obuvatile su samo manji dio traumatičnog života svih onih koji su prošli kroz žepački logor. Zato ih, radi spoznaje i pouke treba čitajući progutati jer će uzdizati duh i pojačavati plemenite osjećaje.

Čitanje ovih knjiga jednima će pomoći da pokore instalisani strah, drugima će pomoći u odmicanju od poremećenog sistema vrijednosti, treće će primaknuti katarzi i stvaranju jednog novog osjećaja zasnovanog na elementarnim moralnim principima.

Pomenute knjige mogu se poručiti putem telefona 061 892 200 ili po povoljnim cijenama nabaviti u žepačkoj knjižari ”N”.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal