Poveži se putem

Žepče

U sudaru Fiata i kamiona poginuo 36-godišnji Žepčak Mirza Smajlović

Objavljeno

-

Na magistralnom putu M-17 u mjestu Donja Golubinja kod Žepča sinoć oko 21:50 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradao Mirza Smajlović (36) iz Žepča.

U saobraćajnoj nesreći učestvovali su Fiat registarskih oznaka ( T 03-E-387) kojim je upravljao nastradali Smajlović i kamion Man registarskih oznaka (A-48-K-498) vlasništvu firme Brajlović iz Sarajeva kojim je upravljao vozač S.P (39) iz Krupe.

Prema nezvaničnim informacijama do udesa je došlo u blizini mosta u Donjoj Golubinji nedaleko od preduzeća Nansi. Prema izjavama očevidaca navodno je vozač Fiata koji se kretao iz prvaca Zenice iz neutvrđenih razloga prešao na suprotnu stranu iz koje je dolazio kamion nakon čega je došlo do direktnog sudara.

S obzirom na oštećenje Fiata, kojeg je prilikom udara kamion odgurao dvadesetak metara od mjesta nesreće, na spašavanju povrijeđenog Smajlovića morali su intervenisati i žepački vatrogasci.

Na putu do Kantonalne bolnice Zenica usljed teških tjelesnih povreda povrijeđeni je preminuo. Uviđaj pod nadzorom kantonalnog tužioca Amne Ahmetlić izvršila je policija PU Žepče.

Zbog uviđaja saobraćaj na ovoj dionicu magistralnog puta M-17 bio je u potpunom prekidu skoro tri sata.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal