Poveži se putem

Sport

U Željeznom Polju održana prozivka polaznika „Škole sporta Internacional“

Objavljeno

-

U ponedjeljak 29.01.2018. godine u sali OŠ „Abdulvehab Ilhamija“ u Željeznom Polju održana je prozivka polaznika „Škole sporta Internacional“. Na prozivku je došlo 30 polaznika sa svojim roditeljima.

Sama ideja formiranja Škole sporta se rodila na prijateljskoj utakmici veterana FK Sarajevo i veterana Željeznog Polja koja se odigrala u 2016. godini, na kojoj su pored pomenutih uzeli učešće i čelni ljudi iz NS/FS BiH, zajedno sa tadašnjim slektorom nogometne reprezentacije BIH gospodinom Mehmedom Baždarevićem.

Da ne bi sve ostalo na ideji, grupa osoba koja je organizovala utakmicu na čelu sa jedinim profesionalnim nogometašem iz Željeznog Polja, gosp. Damirom Hadžićem, zakazala je i Osnivačku skupštinu Škole sporta Internacional koja se desila 01.03.2017. godine, simbolično za Dan nezavisnosti BiH.

Poslije Osnivačke skupštine se pristupilo registraciji, te rješavanju dokumentacije kako bi prije prve prozivke imali urednu dokumentaciju, te je krajem 2017. godine raspisan Javni poziv za upis članova.

-“Mi smo zadovoljni brojem upisanih članova no ovaj broj bi bio i veći, ali trenutno nismo u mogućnosti da treniramo djecu stariju od 12 godina, jer u ovom momentu nemamo uslove za takvo nešto.
Za početak treninzi će se obavljati u sali OŠ Abdulvehab Ilhamija čije su dimenzije 18mx10m što nam ne daje mogućnost da obavljamo treninge. Sportski poligon „ Rovašćica“ se ne može koristiti minimalno 6 mjeseci zbog vremenskih uslova a i sam poligon nije adekvatan za normalan razvoj djece” – istakao je predsjednik Škole, Damir Hadžić..

-“Ciljevi formiranja škole sporta su da omogućimo djeci bavljenje sportom na način na koji to nisu mogle ranije generacije, te da im svojim radom pokušamo obezbijediti uslove i prenesemo znanje koje će im biti odskočna daska za dalje bavljenje sportom.
Naša ideja je da u narednom periodu pokušamo obezbijediti plastičnu travu na poligon „Rovašćica“, kao i balon salu sa pratećim objektima. Samo postavljanje balon sale bi riješilo problem treniranja i starije djece, ali isto tako bi se treninzi mogli obavljati tokom cijele godine bez obzira na vremenske uslove. Postavljanjem balon sale bismo omogućili uslove i omladini sa prostora naše MZ da tokom cijele godine mogu redovno imati termine za bavljenje sportom” – rekao je za naš portal predsjednik MZ Željezno Polje, Nedim Husičić.

Advertisement

Osnivači škole sporta su većinom zaposlene osobe koje u školi sporta rade na volonterskoj osnovi, a svi prihodi će se izdvajati za potrebe polaznika.

Škola je otvorena za sve vidove saradnje sa vladinim i nevladinim organizacijama kako bi svojoj djeci omogućili što bolje uslove za bavljenje sportom, te ujedno pozivaju i sve zainteresovane da se uključe i pomognu djelovanje Škole, kako bi omogućili svim generacijama da se bave sportskim aktivnostima u uslovima koji dolikuju 21. vijeku.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal