Poveži se putem

Žepče

U Željeznom Polju održani izbori za Vijeće MZ

Objavljeno

-

Na proširenoj sjednici Vijeća MZ Željezno Polje održanoj 14.01.2017. godine donesena je odluka o provođenju izbora vijećnika u Vijeću MZ Željezno Polje. Pored aktuelnih vjećnika u Vijeću MZ Željezno Polje sjednici su prisustvovali i vijećnici koji predstavljaju Željezno Polje u Općinskom vijeću Žepče.

Na sjednici je usvojen raspored održavanja izbora u selima kao i broj vijećnika koji predstavljaju sela u Vijeću Mjesne zajednice. Također, Vijeće MZ Željezno Polje je zadužilo Husičić Nedima, VD predsjednika MZ Željezno Polje, da provede izbore u MZ Željezno Polje. Za zapisničara prilikom održavanja izbora po selima je odabran Alem Delić, kao neutralna osoba, a ovjerivači zapisnika su bili aktuelni vijećnici u sazivu Vijeća MZ kao i novoizabrani vijećnici.

Izbori u MZ Željezno Polje su startali 16.01.2017. godine sljedećim redoslijedom po selima: Brižđe, Orčevići, Jastrebac, Mjestova Ravan, Delići, Balačići, Šahmani, Ivlje i Biljevina.

Izbori su završeni 24.01.2017. godine.

Na zborovima građana ukupno je prisustvovalo oko 400 mještana MZ Željezno polje sa pravom glasa, a građani su predložili ukupno 22 kandidata za vijeće MZ. Od predložena 22 kandidata izabrano je 13 vijećnika u novi saziv Vijeća na osnovu glasova mještana MZ Željezno Polje i to:

Advertisement

– Brižđe : Hurmo Ahmić,
– Orčevići : Muhamed Sinanović,
– Orčevići: Mujaga Gazić,
– Jastrebac: Ćazim Bećirović,
– Mjestova Ravan: Nedim Husičić,
– Mjestova Ravan: Sadžid Jusufović,
– Delići: Alem Delić,
– Balačići: Agan Efendić,
– Balačići: Rešid Hadžić,
– Šahmani: Ismet Mehinović,
– Ivlje: Amir Šišić,
– Biljevina: Zikret Mandžuka,
– Biljevina: Edin Dubravić,

Bitno je naglasiti da su izbori protekli bez nekih posebnih problema uz zadovoljavajući odziv mještana MZ Željezno Polje. U narednim danima bit će zakazana prva konstituirajuća sjednica na kojoj će se izabrati i predsjednik MZ Željezno Polje. Predsjednika MZ Željezno Polje bira vijeće MZ Željezno Polje i to može biti bilo ko od ovih 13 izabranih predstavnika u Vijeće MZ.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal