Poveži se putem

ZDK

U Žepču izvršena krađa torbice sa novcem i ključem od auta

Objavljeno

-

Dana 05.04.2017. godine, u 16,30 sati, u ulici Prva, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa ručne torbice u kojoj se nalazio novac i ključ od putničkog motornog vozila marke “VW Golf”, vlasništvo lica A.M. .iz Žepča. Sačinjena je službena zabilješka od strane službenika uniformisane policije, te su poduzete mjere na otkrivanju počinioca ove krađe.

Na području Kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 05.04.2017. godine, u 10,50 sati, dežurna služba Policijske stanice Centar u Zenici je obavještena da je ulici Sarajevska, u poslovnici Javnog preduzeća “BH Pošta” d.o.o. Sarajevo, od strane jednog maskiranog lica, uz prijetnju vatrenim oružjem, otuđen određen iznos novca. Odmah nakon prijave o izvršenju krivičnog djela, angažovani su svi raspoloživi policijski službenici koji su, zajedno sa dva tima Specijalne policijske jedinice, u koordiniranoj i brzoj akciji, blokirali saobraćajnice i šire područje mjesta izvršenja krivičnog djela. O navedenom je odmah upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije. U saradnji sa službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, na području Novog Travnika lišeno je slobode lice F.M., koje se dovodi u vezu sa izvršenjem ovog razbojništva.

Maglaj

Advertisement

U toku noći 04/05.04.2017. godine, u ulici Aleja ljiljana, izvršena je krađa registarskih tablica A45-A-848, sa putničkog motornog vozila marke “VW Polo”, vlasništvo lica U.A. iz Maglaja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

U toku noći 04/05.04.2017. godine, u ulici Aleja ljiljana, izvršena je krađa registarskih tablica J80-M-369, sa putničkog motornog vozila marke “FIAT”, vlasništvo lica I.E. iz Maglaja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Dana 05.04.2017. godine, u 15,20 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj obratilo se lice S.Lj. i tom prilikom prijavilo da je od strane nepoznatog lica izvršena sječa stabala na parceli vlasništvo lica M.B. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se dvanaest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal