Poveži se putem

Kultura

U Žepču promoviran roman “Brodska cesta bb”

Objavljeno

-

U petak je u organizaciji J.U.„Opća biblioteka“ Žepče upriličena promocija knjige „Brodska cesta bb“, autorice Medihe Šehidić.

“Započeli smo Mjesec knjige proslavljajući ga njegovanjem pisane riječi i (o)čuvanjem knjige kao medija koji nikada neće izumrijeti” – poruka je “Opće biblioteke” Žepče.

Jedinstvenim programom, večer je ugodnom učinila glumica Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Sabina Kulenović, iščitavajući odabrane odlomke sa mnogo emocija koje je prenijela i na publikum. Sve to, na gitari, vješto je pratio Adem Zečak. Kroz cjelokupan program večeri prisutne je vodila Anesa Džinić-Odobašić.

„Ljudi umiru, rađaju se i potvrđuju svoje bivstvo u raznim trenucima našeg postojanja. Na nama je koliko ćemo i da li ćemo te i takve trenutke zaboravljati. Ili bahato misliti da se podrazumijeva to što nam neko prileti u pomoć onda kada se svi drugi okrenu na stranu, ušuškaju i zaspu snom pravednika.“

Ova knjiga jedinstven je otpor životnim nedaćama, kolebanjima i lutanjima. Potvrda je pronalaska svrhovitosti i bitisanja u surovosti jednog vremena i ljudi.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal