Poveži se putem

Žepče

U Žepču šestero djece otrovano nakon konzumiranja pilećeg mesa iz pekare

Objavljeno

-

Učenici osmog i devetog razreda OŠ Žepče su u srijedu, nakon konzumiranja proizvoda sa pilećim mesom, prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje je utvrđeno trovanje. Slučaj je prijavljen Policijskoj stanici u Žepču, koja je jučer bila u pekari “Kristal” u kojoj su kupljeni sporni prehrambeni proizvodi, a sve uz prisustvo tužitelja Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Urednik portala Zepce ba je stupio u kontakt sa vlasnikom pekare “Kristal” koji nije želio komentarisati trenutnu situaciju, osim što je potvrdio da je danas u ovoj pekari bila Federalna sanitarna inspekcija, koja će u toku sedmice dati rezultate svoje istrage. Također, vlasnik pomenute pekare, vidno izrevoltiran i povišenim tonom, nije htio razgovarati, te je spustio slušalicu našem uredniku.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su potvrdili da je prijavljen slučaj o trovanju šestero učenika osmog i devetog razreda Osnovne škole “Žepče”, a nakon konzumiranja proizvoda iz pekare “Kristal”.

Prema našim saznanjima zabrinuti roditelji su nakon jučerašnjeg događaja najavili tužbe, a ističu da pekara i danas nesmetano radi.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal