Poveži se putem

Žepče

U Žepču započela realizacija projekta Odgovor UN-a na poplave

Objavljeno

-

Ove sedmice započela je i realizacija projekta “Odgovor UN-a na poplave” koji se provodi na području općine Žepče, a finansira ga Razvojni program Ujedinjenih naroda – UNDP BiH. Jučer su se ispred Crvenog križa u Žepču okupili učesnici ovog projekta koji će učestvovati u akcijama čišćenja i saniranja šteta, ali i drugih poslova koji dolaze nakon poplava.

Predviđeno je da se radi 13 radnih dana, osim subote i nedjelje, a počevši od danas i to u vremenu od 07.00 do 15.00 sati.

“Za 13 radnih dana, na 119 osoba suma koju je UNDP planirao podjeliti na neto iznos za svakog radnika je 440 KM i bit će uplaćen na njihove račune. Radnici će biti podijeljeni u grupe, a sve žene će ostati u prostorijama Crvenog križa gdje će biti angažovane na sortiranju robe”, rekao je koordinator projekta.

Dodao je da je oko 20-ak osoba sa radnom akcijom jučer krenulo i u Željeznom Polju, kao i određeni broj u mjesnoj zajednici Globarica.

Zoran Martinović načelnik Stožera civilne zaštite Žepče je upozorio radnike da prilikom rada budu oprezni, te da ukoliko primjete neko neeksplodirano ubojno sredstvo odmah pozovu policiju ili Službu civilne zaštite, prenosi Radio Žepče.

“Važno je da grupe slušaju vođe kako bi posao bio što efikasnije odrađen. Svi koju će ići na teren dobit će i rukavice, čizme, zaštitne maske, a također i majice sa logom projekta”, poručio je Martinović.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal