Poveži se putem

Zenica

Ugledni privrednik Salko Džananović počinio samoubistvo

Objavljeno

-

Ugledni privrednik Salko Džananović izvršio je danas samoubistvo u svom stanu, pucnjem iz vatrenog oružja, saznaje 072info.

Prema riječima dežurnog službenika u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), samoubistvo se dogodilo u ulici Sestara Ditrih na broju 6.

-Samoubistvo je počinio S.DŽ., rođen 1960. godine, iz Zenice, i to iz vatrenog oružja pištolja. Na licu mjesta dežurni mrtvozornik konstatirao je smrt – kažu iz policije za 072info.

Sa cjelokupnim slučajem upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva ZDK, a lice mjesta obezbjedili su pripadnici MUP-a ZDK. 

Salko Džananović bio je jedan od najuspješnijih Zeničana, a u njegovom vlasništvu, između ostalog, donedavno su bilo hotel “Zenica” i jedini šoping centar u gradu, inače najveći objekat u Zenici.

Podsjetimo, prije 14 godina, tačnije 29. februara 2008. godine, Zeničani su dobili prvi prestižni Shopping centar Džananović i hotel sa četiri zvijezdice nazvan „Zenica“.

Advertisement

Zahvaljujući vlasniku Salki Džananoviću, Zeničanke i Zeničani koji su do tada u šoping morali ići u druge bh. gradove, u svom gradu Zenici dobili su butike i prodavnice poznatih renomiranih brendova. Tada je u Zenici otvoreno oko 1.500 novih radnih mjesta. 

Također, Džananović je, zajedno sa bratom, svojim sredstvima izgradio džamiju i tako ostvario svoj i san svih mještana zeničkog naselja Brist. 

072info

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal