Poveži se putem

Žepče

Video: Jučer u Žepču održana akcija čišćenja i pošumljavanja obale rijeke Bosne

Objavljeno

-

Jučer su u Žepču u sklopu projekta „Obilježavanje dana čistoće planete zemlje“ članovi Asocijacije srednjoškolaca u BiH, Lokalnog tima Žepče, održali akciju čišćenja obale rijeke Bosne duž cijelog šetališta, kao i pošumljavanje određenog dijela grada.

Organizacija za razvoj turizma regije Doboj “Rotor” krajem marta započela je eko kampanju u okviru projekta “Čista rijeka Bosna” koju finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini. Eko-kampanja se realizira pod sloganom “Siđimo do rijeke. Budimo dio rješenja, a ne zagađenja”, a cilj kampanje je podizanje ekološke svijesti stanovništva i animiranje raspoloživih resursa u partnerskim gradovima za poboljšanje eko-stanja u slivu, saopćeno je iz organizacije za razvoj turizma regije Doboj “Rotor”.

Glavni partner na projektu je JU “Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica”, a ostali partneri su gradovi i općine Ilidža, Centar Sarajevo, Ilijaš, Visoko, Kakanj, Zenica, Žepče, Zavidovići, Maglaj, Doboj-Jug, Doboj, Modriča i Šamac.

Akciju čišćenja korita rijeke Bosne u Žepču sufinansiranjem i aktivnim sudjelovanjem u čišćenju podržala je i Općina Žepče.

https://www.youtube.com/embed/BEe0HvzzqlM

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal