Poveži se putem

Muzika

Video: Na ovogodišnjem „Don Bosco Fest-u“ skupina Dominiks iz Žepča se predstavila pjesmom “Ukrali ste mi srce”

Objavljeno

-

U veselju godine obilježavanja 200. obljetnice rođenja svetog Ivana Bosca 24. siječnja u zagrebačkoj župi Marije Pomoćnice na Knežiji održan je 14. festival duhovne glazbe „Don Bosco Fest“. Trinaest bendova i zborova djece i mladih iz Rijeke, Splita, Nove Mokošice, Zagreba i Žepča (BiH) pjevali su pjesme posvećene Don Boscu.

Festival sada u već svojem prepoznatljivom stilu okuplja mlade izvođače koji u svojim salezijanskim zajednicama animiraju liturgijska slavlja. Tako „Don Bosco fest“ daje priliku mladima, i potiče ih da stvaraju i njeguju duhovnu glazbu. Iako nije natjecateljskog karaktera, svaka pjesma nagrađena je velikom potporom publike koja je kroz dva sata uživala u veselom i slavljeničkom ozračju festivala.

Mladi voditelji Ante Radak i Matej Sunara na svoj dinamičan i šaljiv stil tijekom cijelog festivala nose radostan duh. „Don Bosco fest“ organiziralo je Povjerenstvo za pastoral mladih Hrvatske salezijanske provincije gdje je don Ivan Šibalić okupio mlade suradnike koji festivalu daju poseban mladenački karakter.

Kao gost nastupio je bend „Sama Filia“ koji godinama djeluje u župi Svetog Ivana Bosca u zagrebačkom Podsusedu. Zajedno s njima puna crkva mladih pjevala je poznate duhovne skladbe. Sudionike festivala i publiku pozdravio je don Pejo Orkić, provincijal Hrvatske salezijanske provincije.

Zajedno s desetak sestara prisutna je bila i s. Damjana Tramte, provincijalka Slovensko-hrvatske provincije sestara Kćeri Marije Pomoćnice. Mlade u njihovom stvaralaštvu podupiru salezijanci, sestre Kćeri Marije Pomoćnice, pripadnici salezijanske obitelji, djelatnici salezijanskih školskih ustanova i drugi koji ih odgajaju u vjeri.

Advertisement

Na festivalu su nastupili:

VIS „Put u život“ (Zagreb, Knežija)
Molitvena zajednica mladih „Auxilium Christianorum“ (Rijeka)
VIS „Novitas“ (Rijeka)
VIS „Gloria“ (Split)
Zbor Salezijanske klasične gimnazije (Rijeka)
Zbor mladih župe sv. Josipa (Rijeka)
VIS „Don Bosco“ (Dubrovnik, Nova Mokošica)
Djeca i don Boscovi volonteri (Zagreb, Jarun)
Zbor mladih Mirabilia Dei (Zagreb, Jarun)
Dječji župni zbor „Don Boscova radost“ (Zagreb, Jarun)
Katolički dom za studentice „Laura“ (Zagreb, KMP Jarun)
Skupina „Dominiks“ (Žepče, BiH)
Bend „Thousand united“ (Zagreb, Knežija).

Poslušajte kompoziciju “Ukrali ste mi srce” žepačke skupine “Dominiks”. Autor stihova je S. M. Blanka Jeličić, muziku su napisali Saša Miočić i S. M. Blanka Jeličić, dok je autor aranžmana Saša Miočić.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal